Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Kürtçe ağıt yakan şehit annesinden teröre tepki

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şehit Er Orhan İrkarlı'nın Türk bayrağı ile örtülü mezarını ziyaret etti.

Kürtçe ağıt yakan şehit annesinden teröre tepki

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şehit Er Orhan İrkarlı'nın Türk bayrağı ile örtülü mezarını ziyaret etti. Terhisine 2 gün kala şehit olan İrkarlı'nın annesi Halime İrkarlı, ziyarete gelen askerlerden birine sarılarak, "Orhan'ı devlet değil, hainler şehit etti. Hainler Kürt ve Türkleri birbirine düşürmeye çalışıyor" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, yaklaşık bir hafta önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Şanlıurfalı Er Orhan İrkarlı'nın mezarını ziyaret etti. AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Viranşehir Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, AK Partililer ve Jandarma Yüzbaşı Murat Özen'in de eşlik ettiği Akyürek, terhisine 2 gün kala şehit edilen Orhan İrkarlı'nın Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Güzelpınar Mahallesi'nde bulunan mezarı başında dua etti.

Şehidin mezarı Türk bayrağı ile örtülü

Şehit yakınları, İrkarlı'nın cenaze töreninde kendilerine teslim edilen bayrağı şehidin mezarının üzerine örttü. Türk bayrağını gören Milletvekili Akyürek, yanında getirdiği bayrağı öpüp alnına götürerek, şehit babası Kamir Irkarlı'ya teslim etti. Milletvekili Akyürek, "Atalarımızın kanıyla aldığı bu toprağın bir karışı için bile canımızın, kanımız son damlasına kadar mücadele ederiz. Bu toprağın bir karışını bile kimseye vermeyiz" dedi. Şehit erin babası Halil İrkarlı ise "Bu beden, bu can oldukça bu bayrak gökte dalgalanacaktır" diyerek bayrağı aldı.

Şehit yakınlarına baş sağlığı dileyen Milletvekili Akyürek, yanındakilerle birlikte şehidin baba ocağına geçerek, burada şehidin annesi Halime İrkarlı, eşi ve yakınları ile görüştü. Şehidin 1 yaşındaki bebeğini kucağına alarak seven Akyürek, taziyede bulunarak sabır diledi. Şehit yakınlarının ihtiyaçlarını da soran Akyürek, "Orhan hepimizin şehididir. Orhan ölmemiştir, o Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) komşusu olmuştur. Bu memleketi bölemezler. Et tırnaktan ayrılmaz. Biz hepimiz kardeşiz. Orhan'ın kanı yerde kalmayacak. Ordumuz misliyle cevap vermiştir ve vermeye devam edecektir" dedi.

"Hainler Türkler ve Kürtleri birbirine düşürmeye çalışıyor"

Kendisini ziyarete gelenler arasında bir askerin yanına oturan anne Halime İrkarlı ise askere sarılarak oğlunun hasretini gidermeye çalıştı. "Ben Orhan'ı çok seviyordum" diyen şehit annesi Kürtçe devam ettiği konuşmasında, "Orhan'ı devlet değil, hainler şehit etti. Hainler Türkiye'de, insanları birbirine düşürmeye çalışıyor. Hainler Türkler ve Kürtleri birbirine düşürmeye çalışıyor. Ben de Kürdüm, ben kimseyi öldürmüyorum. Ben Kürdüm, Ben Türküm. Ben kimseyi öldürmüyorum. Yabancı hainler, Türkiye'yi, devleti sardı. Bu hainler Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almış. Ülkemizden, bizden, ailemizden ne istiyorsunuz. Benim yüreğim yandı, yanımdaki askerin annesinin yüreği yanmasın. Allah kimseye bu acıyı vermesin" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber