Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Kürtçe doğaçlama tiyatro

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, Kürtçe doğaçlama tiyatro oyunu sahnelenecek

Kürtçe doğaçlama tiyatro

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, Kürtçe doğaçlama tiyatro oyunu sahnelenecek.

Proje Koordinatörü Koray Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda doğaçlama tiyatronun Türkiye'de hızla gelişmekte olduğunu ve televizyon programlarının doğaçlama tiyatronun popülerliğini arttırdığını söyledi.

Kürtçe doğaçlama tiyatro yapmak üzere bir çalışma organize ettiklerini belirten Tarhan, hem Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularını hem de dışarıdan oyuncuları projeye dahil ettiklerini anlattı.

Doğaçlama tiyatro için çalışmaların 10 gün süreceğini kaydeden Tarhan, 30 kişilik oyuncu kadrosuyla performanslarını sergileyeceklerini söyledi.

"Her dilde duygular aynıdır, bu nedenle doğaçlama tiyatronun her dilde olması gerektiğini düşünüyorum" diyen Tarhan, şöyle konuştu:

"Kürt kültürü geleneksel anlamda performans sanatlarının hala yaşadığı bir kültürdür. Bu bölgenin köylerinde yapılan halk tiyatrosunda geleneksel tiyatronun kökenlerini görebiliyoruz. Bu bölgede, bahar aylarında Nevruzda doğa ile iç içe bağlantılı yaşayan bir kültür, damar var. Antik Yunan'da yaşanan tiyatro etkinlikleriyle Nevruz aynı şeydir. Burada gençlerin dedelerinden, ninelerinden dinledikleri hikayeler tiyatroya direk yansıyor. Bu bölgede anlatılacak çok hikaye olduğu için böyle bir çalışma yapmaya karar verdik."

İstanbul'da düzenlenecek uluslararası doğaçlama festivaline katılacaklarını belirten Tarhan, "Orada oyuncular, Türkçe, Kürtçe, Almanca, İngilizce konuşarak oyunun hikayesini birlikte kuracaklar. Sonuçta hepimiz ortak duyguları yaşıyoruz. Bunu tiyatro sahnesine aktaracağız" dedi. 

Tarhan, Kürtçe doğaçlama tiyatro gösterisine herkesi davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber