Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sinema 27 Şubat 2014 - 09:17 Yorum: 0

Kurtlar Vadisi Filistin ATV'de

Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskının intikamını almasının anlatıldığı Polat Alemdar ve arkadaşlarının Filistin, İsrail ve Türkiye üçgeninde yaşananlara yeniden şahit olunacak…

Kurtlar Vadisi Filistin ATV'de

Yayınlandığı dönemde çok ses getiren, 2 milyondan fazla kişinin sinemalarda izlediği Kurtlar Vadisi Filistin filmi Perşembe akşamı saat: 20:00'de ATV'de yayınlanacak.

Filmde, Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin'e gitmesi, bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilme süreci heyecan yaratmıştı.

NEW YORK TIMES HABER YAPMIŞTI…
"Gazze filosu"na kanlı saldırıyı konu alan, "Kurtlar Vadisi: Filistin" filmi New York Times gazetesinde geniş bir habere konu olmuştu.
New York Times gazetesi, "Kurtlar Vadisi: Filistin" filmi için, "stüdyo"ya dönüştürülen, Adana'nın Kiremithane İlçesi'nde yapılan çekimlerine ilişkin okuyucularına ayrıntılı bilgi aktardığı haberde filmin bir Türk filosunun İsrail'in Gazze ablukasını kırmaya yönelik "başarısız girişimi"ni konu aldığını, İsrailli komandolarınca düzenlenen baskında da "dokuz Türk aktivisti ve Amerikalı bir gencin öldürüldüğü"nü belirtmişti.

Olayın uluslararası tepki yarattığını, İsrail'in "yakın bir müttefiki" olan Türkiye ile ilişkileri gerdiğini de kaydeden gazete, diğer bir sonucu olarak da Gazze ablukasının hafifletildiğini de anımsattı.

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber