Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 25 Mart 2017 - 14:58 Yorum: 0

Kurtulmuş: ”Evet’in sesi Pensilvanya’dan duyulmalı”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da "evet" oylarının sesinin Avrupa'nın dışında Pensilvanya'dan da duyulması gerektiğini...

Kurtulmuş: ”Evet’in sesi Pensilvanya’dan duyulmalı”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da "evet" oylarının sesinin Avrupa'nın dışında Pensilvanya'dan da duyulması gerektiğini belirterek, "17 Nisan sabahından itibaren Türkiye yeni bir Türkiye olacak" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gölköy ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Referandumun sadece Türkiye'yi ilgilendirmesine rağmen özellikle Avrupa ülkelerinin de çok yakından takip ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Cümle alem Türkiye'de kitlenmişler "aman ha evet çıkmasın" diyorlar. Evet çıkarsa ne olur; güçlü bir Türkiye olur. Evet çıkarsa ne olur; Türkiye ayaklarındaki güçlü prangalardan kurtulur. Evet çıkarsa ne olur; Türkiye koşar adım devam eder" diye konuştu.

"Onlar bizim IMF kapılarında dilenmemizi istiyor"

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "72 düvel Türkiye'nin güçlü olmasını istemez. Bizi biliyorlar. Bizi bilmeseler Osmanlı'yı biliyorlar. Osmanlı'yı bilmeseler Selçuklu'yu biliyorlar. Ecdadımızın Avrupa'ya katkılarını biliyorlar. Onların istediği Türkiye şöyle bir Türkiye'dir. Elini avucunu açıp IMF'nin kapısında dilenen bir Türkiye olursak bizden iyisi yok, hiçbir şey demezler. Tek ayak üstünde Avrupa'nın terbiye salonda beklersek bizden iyisi yok. Sadece para değil emir alırsak bizden iyisi yok. Ama ne zaman biz sizden artık para almıyoruz IMF sizin olsun, istiyorsanız IMF'ye borç verelim dediğimiz zaman bizden kötüsü yok. Onun için o manşetleri atıyorlar. Onun için Aile Bakanımızı arabasından çıkarmıyorlar. Onun için atlarıyla köpekleriyle halkımızın üstüne sürüyorlar. Onlar isterler ki Türkiye biz ne diyorsak ona evet desin. Ama "dünya beşten büyüktür" dediğimiz zaman bizden kötüsü yok. Ecdadımıza yaraşır insanlar olarak güçlü ve büyük Türkiye istikametinde yürüyeceğiz. Daha büyük hedefler belirleyeceğiz. Daha etkin kararlar alacağız. Daha güçlü kararlar alacağız. Bunu sağlamak için 16 Nisan'da evet diyeceğiz."

"Evet'in sesi Pensilvanya'dan duyulması lazım"

Kurtulmuş, sözlerinin son bölümünde vatandaşlarla diyalog kurarak, "16 Nisan'dan sonra artık milletten başka güç olmayacak. Sandıktan başka irade olmayacak. 17 Nisan sabahından itibaren Türkiye yeni bir Türkiye olacak. Birilerinin artık Türkiye'nin işlerine burnunu soktuğu bir durum olmayacak. Evet denilirse Almanya'nın duyması lazım, Hollanda'nın duyması lazım, Rotterdam'dan duyulması lazım. Ama bir yerden daha duymamız lazım. Persilvanya'nın da duyması lazım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber