Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Eylül 2014 - 11:53 Yorum: 0

"Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"

Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Bursa Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen tur kapsamında, 150 bisikletli Bursa etabında pedal çevirdi

'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'

BURSA (AA) -  Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Bursa Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" kapsamında 150 bisikletli, Bursa etabında pedal çevirdi. 

Tophane'deki Saltanat Kapı'dan başlayan yarışın startını veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın filizlendiği Söğüt'ten tekrar Osmanlı'nın Türkiye Cumhuriyeti olarak doğduğu Çanakkale'ye bir bisiklet turu düzenleyerek hem bu bölgeyi tekrar gündeme taşımak hem de bu kuruluş ve kurtuluş bağlantısını kurarak gençler ve çocuklarda bir nebze de olsun tarih şuuru oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Söz konusu etabın başlangıcının Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin huzurunda yapılacağına dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu:  

"Allah onlara rahmet etsin. Allah bu toprakları bize yurt edinen kıyamete kadar da Müslüman Türk yurdu olarak kalacak olan bu toprakları bize bırakan bütün büyüklerimize, şehitlerimize rahmet etsin. İnşallah kazasız bir yarış çıkartırsınız. Bu yarışlarda 80 yaşında olan yarışmacımız da var, 5 yaşındaki Arda da. Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü olarak gelen vatandaşlarımızı kutluyorum."

Törene, Vali Karaloğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber