Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Temmuz 2017 - 19:08 Yorum: 0

Kuş Cenneti’nde değerlendirme toplantısı

Kızılırmak Kuş Cenneti'nde bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirme toplantısı Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi.

Kuş Cenneti’nde değerlendirme toplantısı

Kızılırmak Kuş Cenneti'nde bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirme toplantısı Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kızılırmak Kuş Cenneti'ni kalkındıracak her çalışmanın yanında olacağız" dedi.

Kuş Cenneti'nde bulunan ziyaretçi merkezinde yapılan toplantıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, deltada yapılan yanlış işleri kısa sürede ortadan kaldırdıklarına değinerek, "Son 3 sene içerisinde burada yapılan yanlış işleri ortadan kaldırdık. Biz Kızılırmak Deltası'nı değersizleştirecek, zarar verecek unsurların karşısında durduk, duracağız. Deltayı, rençperliği ihya edecek çalışmalara asla karşı değiliz. Hatta her zaman destekleyeceğiz. Biz burayı aldık kucakladık. Dünyanın ekonomisi en gelişmiş, en büyük ülkesinde böyle bir alan varsa ve burayı nasıl idare ediyorlarsa benim ülkemin insanı en iyisini yapar düşüncesiyle bu işe koyulduk. Samsun'un 1000 tane köyü var. Hepsinde bir çalışmamız var. Yol yapıyoruz, kanalizasyon yapıyoruz, köprüler yapıyoruz. Bunca işin gücün içinde burada kuşla böcekle bu adam niye bu kadar uğraşıyor diye merak ediyorsunuzdur. Bunlarla uğraşmamızın sebebi, bu tür yerlerle bizim gelişmişliğimizi gösteriyoruz. Halkımızın ve devletimizin cesametini bu tür değerlerle ölçtüklerini bildiğimiz için burayı en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"Tüm sorunları ve engelleri çözeceğiz"

Bu tür sulak alanların insanlarla daha güzel olduğunu tekrar tekrar vurgulayan Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada merkezinde insan olan bir düzen planlıyoruz. Allah'ın en mükemmel yarattığı canlı olan insan bu işin içinde olmadıktan sonra bu işin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Buradaki köyler, çiftçiler ve mevcut ekosistemin insanlara kazanç sağlayan boyutlarıdır. Mandacılık, kamışçılık, sütçülük, yoğurtçuluk, çeltikçilik gibi faaliyetlerle gelir sağlayan kardeşlerimiz var. Buradaki sürdürülen bütün iktisadi faaliyetler, koruma anlayışıyla beraber yürümesi gereken bir anlayış olduğunu çok iyi biliyoruz. UNESCO'nun dediği her şeye cevabını detaylı olarak veriyoruz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Burada bazen köylülerimiz bize sitemde bulunuyor. "Mandacılığı geliştirin diyorsunuz ama bir ahır yapmamıza izin vermiyorsunuz" diye. Ama buna en kısa sürede çözüm bulacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı unsurlarını, şehir plancılarımızı, mimarlarımızı kısacası ilgili tüm kurumları bu işin içine sokacağız. Hep istişare ederek bir çözüme kavuşacağız."

Toplantıya Bafra, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam'da görev yapan birlik ve kooperatif temsilcileri, ziraat odası başkanları ve muhtarlar katıldı.

Kuş Cenneti’nde değerlendirme toplantısı

Kuş Cenneti’nde değerlendirme toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber