Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2017 - 21:33 Yorum: 0

Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı

Kuşadası Körfezi'nde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 53 kaçak göçmen ve insan kaçakçısı olduğu...

Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı

Kuşadası Körfezi'nde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 53 kaçak göçmen ve insan kaçakçısı olduğu iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'ndeki ilk kaçak göçmen operasyonu jandarma tarafından Güzelçamlı'daki Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda gerçekleştirildi. Kuşadası Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş timleri foto kapanların bir grubu tespit etmesi üzerine, Balderesi mevkisinde 6'sı çocuk 13 Suriye uyruklu ve 3 Afganistan uyruklu kişiyi yakaladı.

Kuşadası Körfezi'ndeki ikinci göçmen operasyonu ise Ahmetbeyli açıklarında gerçekleştirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmak için tekne ile Kuşadası Körfezi'ne açılan Suriye uyruklu 37 göçmenin yardım talebi üzerine sahil güvenlik ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda kaçak göçmenler kurtarılırken, göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi de gözaltına alındı.

Kaçak göçmenler, işlemlerin tamamlanmasının ardından il göç idaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı

Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber