Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

Kuşadası Polisinden Trafik Kazaları İçin Uyarı

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik haftası kapsamında eğim ve uyarı amaçlı çalışmalar devam ediyor.

Kuşadası Polisinden Trafik Kazaları İçin Uyarı

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik haftası kapsamında eğim ve uyarı amaçlı çalışmalar devam ediyor.

Trafik, Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında okullarda eğitici çalışmalar devam ederken, kontrollerde de araç sürücülerini bilgilendiren uygulamalar yapılıyor.

Trafik haftası nedeniyle bir açıklama yapan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Büro Amiri Arif Ünal, " 7-15 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki etkinliklerimizde "Emniyet Genel müdürlüğümüzün belirlediği " Sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın " sloganıyla eğitim ve seminerlerimize devam etmekteyiz. Etkinliklerimiz süresince bir çok ilk ve orta öğretim düzeyindeki okullara trafik eğitimleri verdik. Yine trafik haftası nedeniyle ilçemizin birçok caddesine okullara ve kurumlara farkındalık oluşturmak amacıyla eğitici pankartlar ve afişler astık. Öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve sürece atkıda bulunmaları adına okul yöneticilerimiz ile irtibata geçerek şiir kompozisyon ve resim dallarında yarışmalar düzenledik. Yine şoförler odası toplantı salonunda ilçemiz şoför esnafına değerli doktorlarımızın katkılarıyla ilk yardım ve trafik eğitimi verdik. Hafta boyunca da benzer etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilçemizde de belirin bir şekilde trafik yoğunluğu bulunmaktadır.Bir kısmı bu yoğunluğa bağlı bir kısmı da çeşitli faktörlere bağlı olarak park ihlalleri ,yaralamalı ,ölümlü maddi hasarlı trafik kazaları zaman zaman meydana gelmektedir.İnsan faktörünün öne çıktığı bu olumsuzluklarda ,kazaların oluşumundaki tüm faktörler tarafımızdan titizlikle incelenmekte olup çözüme yönelik anlık tedbirler alınmakla birlikte ,bu olumsuzlukların en aza indirilmesi adına İlçe Emniyet Müdürlüğümüz olarak gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmaktayız " dedi.

2015 yılına ait trafikle ilgili istatistiki bilgileri de açıklayan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Arif Ünal, " Halen Kuşadası trafik tescil ve denetleme büro amirliğimize ait 3 ekip aracı bir radar aracı ,8 adet motosikletli şahin timimiz olmak üzere toplam 12 adet ekip aracımız bulunmaktadır. Motosikletlerden 3 tanesi yaz sezonu için ilçemizde geçici olarak bulunmaktadır. Bununla birlikte halen ilçemizde kayıtlı 41.920 adet araç trafikte olup bunların 14.910 tanesi motosiklet, 27 bin 10 binek araçtır. 2015 yılı itibariyle 11 ölümlü kaza, 431 yaralamalı kaza, 493 maddi hasarlı kaza toplamda ise 928 kaza meydana gelmiştir.149 kişide bu kazalar nedeniyle yaralanmıştır. 2016 yılının şu ayına kadar olan kısımda ise 4 ölümlü 133 yaralamalı 145 maddi hasarlı toplamda ise 279 kaza meydana gelmiştir. 2016 yılında emniyet kemeri , Alkol denetimleri ,öğrenci servis denetimleri ,tonaj kontrolü,Radarla hız kontrolü ,trafik ışık ve işaret ihlalleri denetimleri ve diğer denetimler olmak üzere toplam 23.936 adet denetim yapılmıştır. 3 milyon ceza 928 sürücünün ehliyeti alınmış 1655 araç trafikten men edilmiştir.Bu veriler ışığında önümüzde süreçte bu kazaları en aza indirmek ,daha akıcı bir trafik sağlamak ve trafikte bilinçli bir toplum yaratmak adını gece gündüz çalışmalarımız devam etmekte olup ,bunu yaparken Kuşadası halkının desteğine ve anlayışına ihtiyacımız olduğu gibi diğer kurumlarında bu sürece desteklerini beklemekteyiz " diye konuştu.

Kuşadası Polisinden Trafik Kazaları İçin Uyarı

Kuşadası Polisinden Trafik Kazaları İçin Uyarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber