Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ekim 2014 - 19:58 Yorum: 0

Kuşadası'nda "Arıcılık ve Çam Balı Şenliği" düzenlendi

Aydın Vali Yardımcısı Aslan: "Aydın tarımın her çeşidini en güzel şekilde yapan en önemli ilimiz. Sahip olduğumuz potansiyel çok büyük. Fakat bunu yerinde değerlendiremiyoruz"

Kuşadası'nda 'Arıcılık ve Çam Balı Şenliği' düzenlendi

AYDIN  (AA) - Kuşadası ilçesinin Güzelçamlı Mahallesi'nde "Arıcılık ve Çam Balı Hasat Şenliği" düzenlendi. 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın'da tarımın her çeşidinin en güzel şekilde yapıldığını, kentin büyük potansiyele sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin değerlendirilemediğini belirtti.

Aslan, tarımdaki potansiyeli değerlendirmek için birlik ve beraberlik içinde bilimsel yöntemlerle çalışmak gerektiğini ifade etti. 

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise kentteki bal üreticilerinin önemli işe imza attıklarını kaydederek, "6,5 milyon kovan sayımız ile 94 bin tona ulaşan bal üretimimiz bizim için övünç kaynağı. Türkiye'nin bal üretiminde dünyada ikinci olması nedeniyle bal üreticilerimizi ben yürekten alkışlıyorum" dedi.

Aydın Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan da arıcılığı önemsediklerini, diğer tarım ürünlerinde verim artışını desteklediklerini söyledi. 

Ekinlikte, bölgedeki çam balı üreticileri, bal pazarlama firmaları, arıcılık malzemesi üreticileri, arı sağlık ürünleri firmalarının ürünleri tanıtıldı, şenliğe katılan davetlilere bal şerbeti ikram edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber