Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Kültür 08 Eylül 2016 - 13:58 Yorum: 0

Kuşadası’nın simgesi Güvercinada yeniden ziyarete açıldı

Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kuşadası’nın simgesi Güvercinada yeniden ziyarete açıldı

Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde düzenlenen törenle açılışı yapılan tarihi kale, Kuşadası Belediyesi tarafından 2013 yılında aslına uygun olarak restore edildi ve ardından da peyzaj çalışması tamamlandı.

Güvercinada'nın açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, çeşitli partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Törene, tarihi adanın kaçak yapılardan arındırıp, restorasyonunu yapan önceki dönem Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün davet edilmemesi dikkat çekti.

Açılış töreninde konuşan Başkan Kayalı "Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde ilçemizin simgesi olan Güvercinada'yı açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Kurtuluş Günümüzü bir kez daha kutluyor ve başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kuşadası'nın kurtuluşuna öncülük ederek bu ülke için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Siz değerli Kuşadalılara da buraya gelerek mutluluğumuza, coşkumuza ve heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi. Güvercinada'nın Kuşadası'na ismini veren çok önemli bir mekan olduğunu ifade eden Kayalı, "Belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar ile Güvercinada, arkeolojik ve tarihsel kimliğine kavuşturularak Kuşadamıza yakışır bir hale getirildi. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve Güvercinada'nın yaşayan bir mekan olarak Kuşadası'na hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Kayalı'nın ardından konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise turizmin sadece güneş ve denizden ibaret olmadığına dikkat çekerek tarihsel ve kültürel mekanların korunması gerektiğini ifade etti. Yıldız, Kuşadası Belediyesi'nin Güvercinada'yı Kuşadası turizmine tekrar kazandırmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Kuşadası Kaymakamı Aksoy ise Güvercinada'nın tarihi kimliğine yakışır bir şekilde restore edildiğini belirterek "Bu tarz projelerin hayata geçmesi Kuşadası için çok önemli. Başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere bu projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, nice açılışlarda buluşmayı diliyorum" dedi.

Açılış töreni, yapılan ışık şovları, müzik dinletisi ve Kuşadası Belediye Bandosu'nun seslendirdiği marşlarla şenlik havasında sona erdi.

Kuşadası'nın simgesi

Saint Jean Şövalyeleri tarafından yapılan, 1834 yılında Osmanlılar tarafından onarılan kaleyi çevreleyen 2,5 metre yüksekliğindeki surların bazı bölümleri zamanla yıkılma aşamasına geldi. Osmanlı döneminde Mora ayaklanması sırasında adalardan gelebilecek saldırılara karşı ileri bir karakol niteliğinde yapılan kule ve surlar, Kuşadası'nın simgesi konumunda. Kalenin şehre bakan tarafında biri silindirik biçimde, biri de yuvarlık kemeri olan iki kapısı bulunuyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği adadaki kaçak yapılar 2010 yılında tamamen yıkılırken, surlar ve iç kale bölümü restorasyonu 2012 yılında başladı ve 2013 yılında tamamlandı. O dönemde hazırlanan ve koruma kurulu tarafından da onaylanan peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla tarihi ada tekrar eski görünümüne kavuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber