Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 22:33 Yorum: 0

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi üyeleri, Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini protesto etti.

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi üyeleri, Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini protesto etti.

Dernek üyeleri, ayrıca Mevlana Nizami için Karagöz Ahmet Paşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra AGD Şube Başkanı Erol Taşkın, yaptığı basın açıklamasında, "Bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden, tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzeri Bangladeş'te yaşanmaktadır. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde "insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak haksız yere idam edilmiştir. Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi'nden Abdülkelam Azad, daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkum ettiği Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü" dedi.

İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkelerin mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini savunan Başkan Taşkın, "Sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısıyla Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO'nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz" şeklinde konuştu.

Grup bir süre tekbir getirdikten sonra dağıldı.(EFE)

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kütahya AGD’den Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber