Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Ağustos 2016 - 19:18 Yorum: 0

Kütahya-Dursunbey-Balıkesir tren seferleri başlıyor

Kütahya-Balıkesir arasında yaklaşık üç yıldır yapımı süren demiryolu genişletme ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemleri çalışmaları sona...

Kütahya-Dursunbey-Balıkesir tren seferleri başlıyor

Kütahya-Balıkesir arasında yaklaşık üç yıldır yapımı süren demiryolu genişletme ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemleri çalışmaları sona erdi. Kütahya-Dursunbey ve Dursunbey Balıkesir tren seferleri 1 Eylül'den itibaren yeniden başlayor.

Devlet Demir Yolları'nın Ankara - İzmir arasındaki tren seferleri, Kütahya ve Balıkesir arasında süren çalışmalar sebebi ile yaklaşık üç yıldan bu yana yapılamıyordu. Bu süre zarfında yolda genişletme ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemleri çalışması sona erdi. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir-Manisa-Balıkesir-Kütahya-Eskişehir-Ankara hattının ortasında yer alan 110 kilometrelik Dursunbey-Tavşanlı demiryolunun elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemleri tamamlandı. Dursunbey İstasyon Şefliği'nden alınan bilgiye göre, bu güzergahta başlayacak Raybüs projesi öncesi test sürüşleri devam ederken, eski posta treninin yeniden seferlere başlayacağı belirtildi. Posta treninin 1 Eylül tarihinden itibaren başlayacağını belirten yetkililer, Kütahya yönüne gidecek trenin sabah saat 08.00'da hareket edeceğini söyledi. Balıkesir yönüne gidecek olan tren ise akşam saat 20.00'da Dursunbey istasyonundan hareket edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber