Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Kütahya İHH'dan Suriye'ye yardım

Yaklaşık 108 bin liralık yardım malzemesi, 2 tır ile Suriye'ye gönderildi

Kütahya İHH'dan Suriye'ye yardım

KÜTAHYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilciliği tarafından, bir ay içerisinde toplanan yaklaşık 108 bin liralık yardım malzemesi, 2 tır ile Suriye'ye gönderildi.

Vali Şerif Yılmaz, tırların uğurlanması dolayısıyla Zafer Meydanı'nda düzenlenen törendeki konuşmasında, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirten Yılmaz, "Bu günde gönderilen malzemelerin Suriyeli analarımıza bir hediye olsun diye düşünüyorum. Evladına bir tas çorba götüremeyen anaların belki derdine derman olacağız. Bu güzellik için ilimizdeki bütün kurum ve sivil toplum örgütlerinin birleşmesinin de mutluluk ve hazzını yaşıyorum. Buna vesile olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kampanya hakkında bilgi veren İHH Temsilcisi Şükrü Nazlı da bir ay içerisinde 108 bin lira tutarında yardım malzemesi topladıklarını dile getirdi.

Bugün Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2 tır ile 8 kişilik yönetim kurulu üyeleriyle yola çıkacaklarını belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Sadece yardım malzemesi götürmüyoruz, sizin selam ve dualarınızı da yanımızda götürüyoruz. Bu bir iyilik hareketi, bu bir yolculuk. Bu hayra ve selamete götüren bir sefer. Bu bir başlangıç, inşallah her ay 2 tır göndermek hedefimizdir. Bundan sonra ilçelerimizi de bu kampanyaya dahil ederek çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz. Bu kampanyaya 'sen açken ben yok yatamamam' anlayışıyla İslami ve insani sorumluluk duygusuyla başladık. Kim ne derse desin, biz iyilik yapmaya çaresiz insanlara yardım ulaştırmaya devam edeceğiz. Zulüm karşısında susup zulme ortak olmayacağız."

Kütahya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından yapılan duanın ardından, tırlar yola çıktı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber