Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Nisan 2014 - 17:03 Yorum: 0

Kütahya Seyitömer Termik Santrali'ndeki olaylar

Kütahya Valisi Yılmaz: "Firmanın bize verdiği ve İŞKUR'a ilettiği kadarıyla şu an itibariyle işten çıkarma yok. İşten çıkarma varsa bile bunun yolu kavga, anarşi ve terör değildir. Bunun çözüm yolu hukuk yollarıdır"

Kütahya Seyitömer Termik Santrali'ndeki olaylar

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Seyitömer Termik Santrali'nden işçi çıkarıldığı gerekçesiyle meydana gelen olaylara ilişkin, "Firmanın bize verdiği ve İŞKUR'a ilettiği kadarıyla şu an itibariyle işten çıkarma yok. İşten çıkarma varsa bile bunun yolu kavga, anarşi ve terör değildir. Bunun çözüm yolu hukuk yollarıdır" dedi.

Yılmaz, Valilik Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada, yapılanların kabul edilebilir bir şey olmadığını, olayları çıkaranların kanun önünde hesap vereceğini söyledi.

Santralin 2013 yılında özelleştiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"17 Nisan itibariyle bir takım nahoş olaylar meydana gelmiştir ancak bugün itibariyle gerek işveren, gerek sendika temsilcilerimiz gerekse belde temsilcilerimiz, belde belediye başkanımız, il belediye başkanımız, ticaret odasından başkan vekilimiz ve o bölgedeki muhtarlarımızla yapılan görüşme neticesinde bugün itibariyle çok şükür bir şeyimiz kalmadı. Bu işin tasvip edilen hiçbir tarafı yoktur. Çalışma şartları ile ilgili ve eğer varsa işten çıkarma ile ilgili ki şu an itibariyle yok. Firmanın bize verdiği ve İŞKUR'a ilettiği kadarıyla şu an itibariyle işten çıkarma yok. İşten çıkarma varsa bile bunun yolu kavga, anarşi ve terör değildir. Bunun çözüm yolu hukuk yollarıdır. Hukuk yollarına müracaat edilip bunun çözülmesi gerekir."

"Yanlış yapanlar varsa hukuk önünde herkes hesap verir" diyen Vali Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti başta Anayasa olmak üzere kanunlarla ve yönetmeliklerle yönetilen ve buna herkesin uyması gereken, gerek kamu olarak bizim, gerek özel sektörün gerekse çalışanın her türlü hak ve hukukunu koruyacak olan devlet mekanizmaları vardır. Bu mekanizmalara müracaat edilmesi gerekir. Bunun dışında yapılan her türlü hareket kim tarafından yapılırsa yapılsın yanlıştır. Bu yanlışın da muhakkak ki bir hukuk devletinde hesabı herkes verir. Kim yanlış yapmışsa bunun hesabını vermek zorundadır."

 

-"Dedikodulara itibar etmeyin"

 

Yılmaz, vatandaşların kasıtlı olarak çıkarılan dedikodulara itibar etmemesini gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların dedikodular üzerine hareket etmemesi gerektiğine değinen Yılmaz, şunları bildirdi:

"Duydukları bir şeyi yetkili ve resmi ağızların dışında itibar etmemelerini özellikle rica ediyorum. Çünkü bu süre içerisinde gördük ki bazı kişilerin ve provokatörler de dahil olmak üzere bunlara itibar etmemesi lazım. Onlarla ilgili yasal işlem yapılmıştır. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Özellikle Kütahya gibi huzurun ve sükunun devamlı önde olduğu bir ilde bu şekildeki nahoş olayların olması hiçbir şekilde Kütahya’ya fayda getirmez. Zarardan başka hiçbir faydası olmaz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber