Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 09 Eylül 2016 - 20:03 Yorum: 0

Kütahya’da 12 emniyet mensubu tutuklandı

Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında

Kütahya’da 12 emniyet mensubu tutuklandı

Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında

gözaltına alınan 12 emniyet mensubu tutuklandı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan, aralarında komiser yardımcılarının olduğu 15 kişi ile 2 Eylül'de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen komiser yardımcıları Ali U., Ahmet Y., Selman S., Hasan Hüseyin K., Ali K., Eyüp S. ile polis memurları İbrahim S., Aykut A., Yusuf Enes Ö., Ümit K., Hakan K. ve Turgay İ. tutuklandı. 7 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, tutuklananların arasındaki bazı emniyet mensuplarının FETÖ üyeleriyle, kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 Eylül'de, daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber