Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Kasım 2014 - 18:23 Yorum: 0

Kütahya'da 24 sanatçıdan karma resim sergisi

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: "Sanatçılardan çok şey öğreniyoruz ve öğreneceğiz. Bakın sadece insan, kendi duygu ve düşüncesini sanat eserine dönüştürebilir. Başka hiçbir canlıda bu yok"

Kütahya'da 24 sanatçıdan karma resim sergisi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi'ne bağlı 24 sanatçı karma resim sergisi açtı.

Merkezdeki serginin açılışına katılan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, yaptığı konuşmada, sanatçıların öğretmenler gibi topluma ders veren insanlar olduğunu söyledi.

Bu vesileyle bütün öğretmenlerin gününü kutlayan Cantimur, şöyle konuştu:

"Sanatçılardan çok şey öğreniyoruz ve öğreneceğiz. Bakın sadece insan, kendi duygu ve düşüncesini sanat eserine dönüştürebilir. Başka hiçbir canlıda bu yok. Kafasındaki duygu ve düşünceyi, ritmi, doğadan almış olduğu ilhamı sanatçı şiire, güfteye, besteye ve esere dönüştürebilir. Dolayısıyla sanatçılar gönlü zengin insanlardır. Buradaki sanatçı arkadaşlarımız öğrenci yetiştiriyorlar. Kütahya insanının genetiğinde zaten sanatçı ruhu var. Ege'de bu var. Kütahya'da zaten var. Her evde çini yapılır, bir şeyler işlenir. Kanaviçelerimiz işlenir, bizim çeyizlerimiz elde yapılır."

Konuşmanın ardından Cantimur ve sanatçılar kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı.

Yaklaşık bir hafta açık kalacak sergide, 72 eser sanat severlerin beğenisine sunuldu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber