Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 26 Şubat 2022 - 10:38 Yorum: 0

Kütahya’da Arıcılık Kursu

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile il merkezinde Arıcılık Kursu açıldığı bildirildi.

Kütahya’da Arıcılık Kursu

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile il merkezinde Arıcılık Kursu açıldığı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında açılan toplam 84 saatlik Arıcılık Kursu'na 34 kursiyer katılıyor.

Arıcılık Kursunda kursiyerlere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vekili Ahmet Nedim Bayraktar ve Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Özer tarafından, arıcıların kovan kontrollerinde petekler üzerindeki yavru durumu, işçi ve erkek arı gözü, ana arı yüksüğü ve benzeri durumları yorumlayarak, nektar akım dönemine kovanlardaki tarlacı arı sayılarını arttırmak üzere hangi müdahaleleri yapabilecekleri üzerine ezberci olmayan tamamen modern tekniklerle uygulamalı eğitim veriliyor. Ayrıca mevsimsel bakım işlerinde arıcıların karşılaşabilecekleri senaryoları kovan, içerisindeki peteklere renkli çıktıları yapıştırıp yerleştirilerek kursiyerlerin nasıl uygulamalar yaptıklarını gözlemleyip, hatalarını göstererek akılda kalması sağlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber