Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 12:33 Yorum: 0

Kütahya’da Asfalt Kaplama Sezonu Açıldı

Kütahya İl Özel İdaresi, 2016 yılı sathi kaplama asfalt sezonunu açtı.

Kütahya’da Asfalt Kaplama Sezonu Açıldı

Kütahya İl Özel İdaresi, 2016 yılı sathi kaplama asfalt sezonunu açtı.

Söğüt-Kozluca Yolu'nda düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kozluca Köyü Muhtarı Ekrem Keskin, Söğüt Köyü Muhtarı Ali Şahin ile vatandaşlar katıldı.

Kütahya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Arslan, çalışmalar hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir'e bilgiler verdi. Arslan, "2016 yılında Özel İdare ve KÖYDES programları kapsamında İl Özel İdaresince 86,3 kilometre BSK (Bitümlü Sıcak Karışım), 112 kilometre 1. kat asfalt, 72 kilometre 2. kat asfalt olmak üzere toplam 184 kilometre Satih kaplama asfalt yapımı planlanmış olup asfalt kaplama çalışmalarına Merkez ilçeye bağlı Söğüt-Kozluca köy yolundan başlanmıştır. Bu yıl 19 milyon 500 bin TL, Özel İdare ödeneği ve 2 milyar 880 milyon TL KÖYDES projesi ödeneği olmak üzere bu çalışmalara 22 milyar 380 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Valimiz tarafından startı verilen Söğüt-Kozluca köy yolu 1. kat asfalt kaplaması çalışması için 300 bin TL ödenek ayrılmış olup, söz konusu yol 7 m platform genişliğinde asfalt kaplama olarak trafiğe açılacaktır" dedi.

Grup köy yollarının 5 yıl içinde bitirileceğini belirten Aslan, "Şu anda 42 civarında köyümüz asfaltsız, genişletme yapıldığı için. 700-750 km civarında grup yolumuz var. Bu grup yollarının tamamını belli bir onarımdan geçirerek 7,5 metre genişliğe getirmeye çalışıyoruz. Eski köy yollarının genişliği 5 metre, özellikle BSK ile yapılanları 7 metre yapıyoruz. BSK da şu anda 160 km'yi tamamladık. 4-5 sene içinde eğer bu hızla gidersek bitireceğiz. Geçen sene gelen ödeneklerle plentleri kurduk. Şehir içerisindeki asfalt şantiyelerini de taşıdık, onunla beraber 6 milyon liraya mal oldu. Bizim mesafelerimiz biraz uzun mesela Tavşanlı'da 75 km asfalt taşı, Domaniç'de 120 km'ye taşıdık. Maliyet ve zaman biraz uzuyor. Günde aşağı yukarı 7-8 metre BSK'yı döküyoruz. 7 metre platform genişliğinde, boya makinemizde yeni devreye girdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kütahya İl Özel İdaresi ekipleri Söğüt-Kozluca yolunda sathi kaplama asfalt dökümünü gerçekleştirdi. (EFE)

Kütahya’da Asfalt Kaplama Sezonu Açıldı

Kütahya’da Asfalt Kaplama Sezonu Açıldı

Kütahya’da Asfalt Kaplama Sezonu Açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber