Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 16:28 Yorum: 0

Kütahya'da engellilerin halk otobüslerine akülü araçla alınmadığı iddiası

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Yakar: "Ücretini ödesek dahi bizi otobüslere almıyorlar. Halk otobüsleri, tekerlekli sandalyesi ve akülü aracıyla duraklarda bekleyen arkadaşlarımızı gördüklerinde transit geçiyorlar"

Kütahya'da engellilerin halk otobüslerine akülü araçla alınmadığı iddiası

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, özel halk otobüslerine engellilerin akülü araçlarıyla alınmadığı iddia edildi.

Engelli Mehmet Ali Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akülü aracıyla Zafer Meydanı'nda bulunan duraktan, Yenidoğan Mahallesi'ndeki evine gitmek için 2 numaralı özel halk otobüsüne binmek istediğini ancak sürücünün kendisini almadığını öne sürdü.

Evinin uzak olduğu için akülü aracıyla gidip gelmesinin çok zor olduğunu belirten Ölmez, "Akülü aracımla otobüs duraklarına geliyorum. Otobüs şoförlerinin bizlere bakmadan çekip gittiklerine şahit oluyoruz. Kimi otobüsleri, engelli rampalarının açılmadığını, sürekli arızalı olduğunu ifade ederek bizi bindirmeden çekip gidiyorlar. Bunun yazı var, kışı var. Akülü aracımız bizi sürekli getirip götürmeye uygun olmadığı için halk otobüsünü kullanmak zorunda kalıyoruz. Otobüsçüler bizi bindirmiyorlar. Bunlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar da engellilerin, halk otobüslerine ücretsiz bindirilmesi yönünde 5-6 ay önce karar aldığını fakat kararın Kütahya'da uygulanmadığını ileri sürdü.

Engellilerin, akülü araçlarıyla otobüslere bindirilmediğini dile getiren Yakar, şöyle konuştu:

"Alınan karardan bu yana engelli arkadaşlarımız otobüslere alınmıyor. Ücretini ödesek dahi bizi otobüslere almıyorlar. Halk otobüsleri,  tekerlekli sandalyesi ve akülü aracıyla duraklarda bekleyen arkadaşlarımızı gördüklerinde transit geçiyorlar. Önüne geçip arkadaşlarımızı bindirmek veya kendimiz binmek istediğimizde şoförler,  'belediye başkanının akülü araçları otobüslere bindirmeyin şeklinde talimatı var. Biz akülü arabalıları bindirmiyoruz. Onlar istedikleri yere akülü arabalarıyla gidebilirler. Nasıl çarşıya geliyorlarsa o şekilde de gitsinler' şeklinde hitapları var. Şoför beyler koltuklarından kalkıp da otobüsün arka kısmında yer alan engelli rampasını açmak zor geldiği için engellilerimize bu şekilde sürekli hakaret ve eziyet ediyorlar. Bize de aynı şekilde davranıyorlar. Şoförler, 'biz sizin kim olduğunuzu biliyoruz. Çarşıya nasıl geldiyseniz o şekilde de dönün' deyip rencide edip hakaret ediyorlar."

Yakar, kendilerine hakaret edilmemesi koşuluyla halk otobüslerine gerekirse parasıyla binmek istediklerini aktardı.

Yapılan hakaret ve eziyetlerden dolayı davacı olduklarını ifade eden Yakar, "Bu işin sonu mahkemeye kadar dayanacak. Sivil Toplum Kuruluşu olarak da Türkiye Sakatlar Derneği olarak da hakkımızı mahkemede arayacağız ve sonuna kadar gideceğiz. Bize bir hak verildiyse biz bu hakkı onlardan söke söke alacağız. Yaptıklarının cezası neyse ödeyecekler" dedi.

-Belediye Başkanı Saraçoğlu 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise yaptığı açıklamada, halk otobüsü sürücülerinin iddia ettiği "belediye başkanının talimatı var, akülü araçlı engellileri almıyoruz" sözüne karşın, böyle bir talimatın kendisi tarafından verilmesinin söz konusu olmadığını aktardı.

Belediye olarak özellikle yaşlı ve engellilere daha iyi hizmet verilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Saraçoğlu, "Bu talimatın bizim tarafımızdan verildiğinin söylenmesi, bizi yıpratma amaçlıdır. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Söz konusu iddiayı dile getiren sürücüler tespit edilerek, gerekli işlemleri yapacağım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber