Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2014 - 15:53 Yorum: 0

Kütahya'da girişimci adayları sertifikalarını aldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), İş ve Çalışma Kurumu Kütahya (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi...

Kütahya'da girişimci adayları sertifikalarını aldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), İş ve Çalışma Kurumu Kütahya (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile Kütahya Hizmet Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen "Girişimcilik Eğitimi"ne katılan girişimci adayları sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kursu düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kütahya'da organize sanayi bölgelerinde 2000 yılında yaklaşık 600 kişinin istihdam edildiğini ancak günümüzde bu sayının 8 bini aştığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Merkezde organize sanayi bölgeleri artık yetmiyor. Üçüncü olarak Zafer Organize Sanayi Bölgesi'ni açacağız. İl geneline baktığımızda bu veriler, Kütahya için umut vericidir. Tüm devlet destek ve teşviklerini hep anlatmaya çalıştık. Girişimcilerimizin de, devletin verdiği destekten istifade etme imkanı var. Sizlerin arasından, başkalarını da istihdam edecek iş yerlerinin doğacağına inanıyorum. Sadece dış yatırımcılarla değil, kendi öz kaynaklarımızı kullanarak girişimciliğin artması ilimize büyük katkı sağlayacaktır. Gümrük Müdürlüğü ve Zafer Havalimanı gibi büyük avantajlarımız var. İlimizdeki büyük potansiyelin kullanılması için yatırım yapılması gereklidir. Girişimci belgeleriniz hayırlı olsun, işletmeye, yatırımlara dönüşmesini dilerim."

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da girişimci sayısının artmasını ve girişimci adaylarının kendilerini geliştirmesini gönülden arzuladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Programa, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral ve davetliler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber