Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Şubat 2022 - 14:53 Yorum: 0

Kütahya’daki toplu oğlak ölümleri araştırılıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Arıca köyünde hayvancılık yapan Arif Kaburgalı'nın sürüsündeki oğlakların 30'u bir haftada telef oldu.

Kütahya’daki toplu oğlak ölümleri araştırılıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Arıca köyünde hayvancılık yapan Arif Kaburgalı'nın sürüsündeki oğlakların 30'u bir haftada telef oldu. Oğlak ölümleri ile ilgili Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü araştırma başlattı.

Gediz'e bağlı Arıca köyünde geçtiğimiz haftadan bu yana oğlaklarının öldüğünü söyleyen Arif Kaburgalı, oğlak ölümleri ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ve ölen hayvanlardan ekipler tarafından numune alındığını belirtti. Hayvanlarının ölümü ile büyük zarara uğradığını söyleyen Kaburgalı, "İnşallah İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü derdimize çare olur" ifadelerini kullandı.

Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kaan Dönmez ise, ölen oğlaklardan alınan patolojik numuneleri İzmir'e gönderdiklerini belirterek, "Arıca köyünde vatandaşımızın 10 gündür toplu oğlak ölümleri gerçekleşiyor. Biz bu konuyu haber aldığımız ilk günden itibaren araştırmalarımıza başladık. Numuneler aldık. Araştırma için Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderdik. Oradan gelecek sonuçlara göre tedaviyi uygulayarak bu talihsiz oğlak ölümlerinin önüne geçmek istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber