Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Nisan 2014 - 18:03 Yorum: 0

Kutlu Doğum Haftası

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi:

Kutlu Doğum Haftası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, "Kur'an-ı Kerim, mezarlıklarda okunması için gönderilmiş bir kitap değildir" dedi.

Çelebi, Göksun Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) konferans salonunda düzenlenen, "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konulu konferansta, Kutlu Doğum Haftası'nın verimli geçtiğini 

Hz. Peygamberin, "Din samimiyettir" sözünü hatırlatan Çelebi, Allah ile kul arasındaki ilişkinin samimiyet çerçevesinde olabileceğini vurguladı.

Allah'a karşı samimi olunması gerektiğini dile getiren Çelebi, şunları kaydetti:

"Allah'a iman eden Allah'a karşı ikiyüzlülük yapmaz. Allah'ın kitabına karşı samimi olacağız. Kur'an-ı Kerim, mezarlıklarda okunması için gönderilmiş bir kitap değildir. Yürekleri yeniden inşa etmek için gelen bir kitaptır. İçinde Kur'an okunan ev cennettir, okunmayan evler harabe gibidir. Evlerimizi harabeye çevirirsek Kur'an-ı  Kerim'e karşı samimi olamayız. Allah'ın Peygamberine karşı samimi olacaksınız. Sadece sevmek değil, onu hayatımıza örnek alarak samimiyetimizi göstermeliyiz."

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise Peygamberi anmanın onu yaşamakla olacağını belirtti.

Konferansa, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Güler ile vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber