Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı

Kemer ilçesinde düzenlenen çalıştaya 400'e yakın kütüphane, arşiv ve müze yöneticisi, öğretim üyesi ve uzman katılıyor

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı

ANTALYA (AA) - Ankaref firması önderliğinde düzenlenen Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen çalıştayın açılış töreninde konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bilgiye önem veren bir insan olduğunu ancak hitap tarzının bazı insanlara ters geldiğini anlattı. Kendisinin önce hükmü verdiğini, açıklamayı daha sonra yaptığını dile getiren Koç, "Bu yanlış bir tarz ama bakanlığım sırasında kimseye anlatamadım ama bir şeyi anlattım, insan uyurken de düşünebilirmiş" dedi.

Koç, iktidar olabilmek için bilmenin gerekli olduğunu vurguladı. Yıllar önce okuduğu bir kitapta yazan, "Siyasetle iktidara kolay gelirsiniz, kolay gidersiniz. İktisatla iktidara zor gelirsiniz zor gidersiniz. İlimle belki bizim gibi 3 bin yıl beklersiniz, geldiğiniz zaman gitmezsiniz" sözlerine dikkati çeken Koç, "Bilmek iktidardır" ifadesini kullandı.

Ülkelerin kütüphaneleri, arşivi ve müzelerini geliştirmeleri gerektiğine işaret eden Koç, şunları söyledi:

"Bazı şeyleri ikincil diye görürüz ama ikincil değildir. Kütüphanesiz bir ev, boş bir evdir. Müzesiz bir Türkiye ve arşivsiz bir devlet olmaz. Arşiv bizim devlet için çok önemli bir unsurdur, çünkü bize idarede şunu öğrettiler: 'Devletin dili sadırda değil, satırdadır'. Sadece ezberle devlet olmaz, onun için arşiv çok önemlidir."

- "Sorunlar tek potada eritilebilir"

Ankaref Genel Müdürü Erhan Binici de 2023'e giderken kendilerine biçilen misyonun, "inovasyon" olduğunu kaydetti.

Geçen yıl yapılan toplantıda sadece ürünlerini tanıttıklarını, bu yıl kütüphane, müze ve arşivlerin sorunlarının çözümünün aynı yerde olduğunu görerek formatı değiştirdiklerini anlatan Binici, şöyle konuştu:

"Sene içinde Bilişim Derneğinde sayısal ajanda ile ilgili bir çalışma yapıldı. Bu çalışma içinde gördük ki üç sektörün problemleri ve çözümleri aynı yerde. Kütüphanelerin, arşivlerin ve müzelerin aslında birbirinden çok farklı gözüken problemlerini biz tek potada eritebilirsek hem çok hızlı bu işi yapabiliriz hem de çok doğru ve düşük maliyetlerle sonuca gidebiliriz."

Binici, önümüzdeki yıl İstanbul'da uluslararası boyutta kütüphane, arşiv, müze kongresi ve fuarı yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çalıştaya gelen katılımcılara Ankaref'in ürettiği ya da temsilciliğini yaptığı kütüphane, arşiv ve müzecilik için üretilmiş son teknoloji ürünü cihazlar tanıtıldı. Otomatik kütüphane, kitap temizleme makinesi, kimliklendirme cihazları, hızlı kopyalama üniteleri, katılımcılar tarafından incelendi.

Yaklaşık 400 kütüphane, arşiv ve müze yöneticisi, öğretim üyeleri ve uzmanın katıldığı çalıştay, yarın sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber