Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 20:53 Yorum: 0

Kütüphane Haftası’nda bilgi ve teknoloji konuşuldu

Ordu'nun Ünye ilçesinde "53. Kütüphane Haftası" Halk Kütüphanesinin düzenlediği programla kutlandı.

Kütüphane Haftası’nda bilgi ve teknoloji konuşuldu

Ordu'nun Ünye ilçesinde "53. Kütüphane Haftası" Halk Kütüphanesinin düzenlediği programla kutlandı.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, Ünye'deki kitap, okuma ve genel durum değerlendirmesiyle başlayan programda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Geçmişimize baktığımız zaman bizim medeniyetimizin dünyanın en zengin kütüphanelerine sahip olduğunu görüyoruz. Oradaki bilgilerin cihan padişahlarının gelişmesine küçük yaştan itibaren katkı sağladığını görüyoruz. Günümüzde Kanuniler, Fatih Sultan Mehmetler yetiştirmek istiyorsak eğitim sistemimize ve onun içerisinde de okumaya önemli bir yer ayırmamız gerekiyor. Çünkü bizim Kur'an-ı Kerim'imiz "Oku" ile indirilmeye başlanmıştır. Biz de bu emre göre hayatımızı kurgulamamız gerekiyor" dedi.

Kütüphanenin fiziki açıdan iyi ve yeterli bir konumda olmadığını ifade eden Çamyar, "Kültür Sarayımızın yapımı noktasında tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yer tahsisi hazır. Proje ihalesi yapıldı. Bir iki aya kadar projesi bitecek. Ankara merkezli bir firma ihaleyi aldı. 10 milyonluk bir proje planlanıyor. İçerisinde 3 salon kültür sarayımızda kütüphanede yer alacak" diye konuştu.

Günümüzde teknolojinin avantajları ve dezavantajlarına değinen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, "Sürdürülebilir başarı için bilginin ışığında çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Günümüzde bilgiye de çok kolay ulaşabilecek bir pozisyondayız fakat en büyük işlerden bir tanesi bugün karşımızda olan dezenformasyon dediğimiz bilgi kirliliğidir. Günümüzde avantaj olarak gördüğümüz bilişim teknolojilerinin alt yapısı içerisinde bilgi kirliliği başlığı altında çokça handikaplar ve sıkıntılar vardır. Bir bilgiye çok çabuk ulaşabiliyoruz ancak kesin olarak doğruluğu konusunda endişelerimiz var. Bu nedenle doğru bilgiyi doğru kaynaktan elde ederek kullanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kütüphanede bulunan kitap sayılarına ve içeriklerine de değinen Güney, kütüphanede çeşitliliğin arttırılması gerektiğini söyledi. Ünye'nin kütüphane geçmişinin çok eskiye dayandığını ifade eden Güney, "Kendimize şöyle bir hedef belirlemeliyiz: 50 bin çeşit olan güçlü bir kütüphane Ünyemizde olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri arası masal anlatma ve canlandırma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmeden önce birinci olan öğrenci masalını canlandırarak anlattı. Ödül töreninde kütüphaneden en çok faydalanan okuyuculara da ödül verildi. Programda son olarak yeni gelen kitapların sergi açılışı yapılırken programa katılanlar sergideki kitapları inceledi.

Kütüphane Haftası’nda bilgi ve teknoloji konuşuldu

Kütüphane Haftası’nda bilgi ve teknoloji konuşuldu

Kütüphane Haftası’nda bilgi ve teknoloji konuşuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber