Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Kütüphane ve müze yöneticileri Antalya'da buluşacak

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı, 11-14 Mart tarihlerinde gerçekleştirecek

Kütüphane ve müze yöneticileri Antalya'da buluşacak

ANTALYA (AA) - Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı, 11-14 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek.

Çalıştayda, geleceği yönetmek için kültürel alanlarda yapılması gerekenler tartışılarak, kültürel mirasın korunması, teknolojiyle kütüphane, müze ve arşivlerin bir araya getirilerek yeniden doğuşunun sağlanması gibi konularda çözümler aranacak.

Ankaref firması önderliğinde, Microsoft, Turkcell, Glasshouse, Panasonic'in destekleriyle Antalya Limak Limra Otel'de düzenlenecek çalıştayda, kütüphane, müze ve arşivleri, bilişim ve teknolojiyle birleştirmek için atılacak adımlar konuşulacak.

Ankaref Genel Müdürü Erhan Binici, çalıştayda Türkiye'de ilk defa kütüphane, arşiv ve müze sektör paydaşlarının bir araya geleceği ifade ederek, "Kültürel mirasımızın korunması, dijitalleştirme, niteleme, üst veri, standartlar, iletişim teknolojileri, restorasyon, konservasyon, içerik sunum ve paylaşımı gibi sektörü ilgilendiren konu başlıkları, düzenlenecek oturumlarda tartışılacak. Sektör ilgililerinin çalıştaya katılımı ve sağlayacakları katkı ile sektörel gelişimin hızlanması için yapılması gerekenler belirlenecek, yeni fikirler ile inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ışık tutulabilecek ve en önemlisi geleceği yönetmek idealine olan inancımız daha da güçlenecek" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber