Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Kütüphaneler Haftası

Giresun Valisi Karahan, mesaj yayımladı

Kütüphaneler Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Karahan, mesajında, bilgi ve kültürel mirasın devamlılığı ile toplumlar arasında paylaşımı için kütüphanelerin varlığının büyük önem arz ettiğini belirtti. 

Kütüphanelerin, bilginin paylaşılmasını ve yayılmasını sağlayan, insanlığın bilgi birikimini gelecek nesillere aktararak uygarlığın gelişmesini sağlayan müesseseler olduğuna işaret eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Dünyanın en iyi kütüphanelerinin gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesine ve şuurlu birey oluşumuna olan katkılarıyla halk kütüphaneleri önemli sorumluluklar taşımaktadır. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu benimsetelim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere herkesin Kütüphane Haftası’nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber