Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 13:53 Yorum: 0

Kütüphaneler Haftası

ORDU (AA) - Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, “Kütüphaneler halkın üniversitesidir” dedi.Ünye Halk Kütüphanesi'nde hafta nedeniyle program düzenlendi.Kütüphane Müdürü...

Kütüphaneler Haftası

ORDU (AA) - Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, “Kütüphaneler halkın üniversitesidir” dedi.

Ünye Halk Kütüphanesi'nde hafta nedeniyle program düzenlendi.

Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphanelerin öz güven sahibi, bilgili bireylerin yetişmesinde aktif yol alan kurumlar olduğunu söyledi.

 “Kütüphaneler halkın üniversitesidir. Kitap okuma, süreli yayınları takip etme, internet hizmeti, kültürel ve sosyal etkinlikler, boş zamanları değerlendirme ve kültürel çalışmalar yürütmek kütüphanelerin asli görevlerindendir" diyen Kocaoğlu, kütüphane hizmetlerine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Ünye Halk Kütüphanesi ergonomik yapısı, yenilenmiş mobilyaları ile Ünyelilerin beğenisine sunulmuştur. Yenileme çalışmalarımız halen devam etmektedir. Ayrıca yerimizin imkan verdiğince de yeni hizmetlerin sunumuna devam edilecektir. Kütüphanemizde 148 adet süreli yayın, 6 yerel, 2 ulusal gazeteye yer verilmiştir. Ayrıca kütüphanemizde 26 bin adet kitap bulunmaktadır. Ödünç verme hizmeti, 20 bilgisayar ile internet hizmeti, ders çalışma, sosyal ve kültürel çalışmalar hizmeti verilmektedir.”

Kütüphane üye sayısı ve kitap durumuna ilişkin ise Kocaoğlu, şunları dile getirdi:

"2014 yılı istatistiklerine göre kütüphanemize bin 238 kişi üye olmuş, 18 bin 71 adet kitap ödünç verilmiş, kütüphanemizin çeşitli hizmetlerinden toplam 66 bin 700 kişi hizmet almıştır. 2015 yılının ilk 3 aylık dönemine bakıldığında 355 yeni üyeyle birlikte üye sayımız bin 593’e çıkmış, ilk üç aylık zamanda 3 bin 691 kitap ödünç verilmiş ve kütüphanemizin çeşitli hizmetlerinden toplam 18 bin 12 kişi yararlanmıştır. Bu sayıların artması için özel seminer ve çalışmalar yürütülmektedir."

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çocukların ve gençlerin rahat bir alanda okuma alışkanlığı kazanmaları için Ünye Halk Kütüphanesi’nin 2015 yatırım programına alınan Ünye Kültür Sarayı projesi içinde yer alacağını söyledi.

Ünye’de 8. Geleneksel Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışması’nda 1. olan Şehit Cemal Mutlu İlkokulu öğrencisi Enes Muhammed Güven ile 2. olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Elif Demir’e ödülleri verildi.

Programda ayrıca 2015 yılında Ünye Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap okuyanlar arasında ilkokul kategorisinde Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Ceren Cemre İnce, Ortaokul kategorisinde Fehmi Cerrahoğlu Ortaokulu öğrencisi Elif Ocak, Lise kategorisinde Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Öngören ve yetişkin kategorisinde Emine Gül Tokaç'a 1. olarak ödülleri verildi. Ayrıca Kitap ve Kütüphane Dostu Aileler kapsamında değerlendirilen Yelda Atatsoy ve Mustafa Aydın ödüle layık görüldü.

Programa Kaymakam Mustafa Demir, Ünye Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER: Ünye
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber