Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 14:39 Yorum: 0

Kuyucak yanıyor

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Bucak Köyü Mahallesi ormanlık alanında öğlen saatlerinde başlayan orman yangını hızla büyüyor.

Kuyucak yanıyor

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Bucak Köyü Mahallesi ormanlık alanında öğlen saatlerinde başlayan orman yangını hızla büyüyor. Arazinin dağlık ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle hızla büyüyen yangını söndürmek için ekipler seferber olurken Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangına müdahale için bölgedeki tüm hava araçları yangına müdahale için havalandı.

Yangını haber alır almaz müdahale eden Orman ekipleri havadan yapılan ilk müdahalenin ardından karadan da çalışma başlattı. Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaca da bizzat yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarına katıldı. Şu anda çalışmaların havadan ve karadan olmak üzere iki koldan devam ettiğini belirten Nazilli Orman İşletme Müdürü Karaca, tüm ekiplerin bölgeye sevk edildiğini ve çevre müdürlüklerin de çalışmalara katıldığını belirterek yangının kontrol altına alındığı belirtti.

Yaklaşık 430 kişinin yaşadığı ve hasat sezonu olması nedeniyle pek çok vatandaşın yaylada yaşadığı Kuyucak Bucak Köyü sınırlarındaki yangının öğlen saatlerinde başladığını ve köylülerin dumanı görür görmez yetkililere haber verdiğini belirten Bucak Mahallesi Muhtarı Rahmi Özkan, söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek yangının kısa sürede çok fazla büyüdüğünü söyledi. Köyün ilerisinde bulunan Yaşçam Mevkii olarak adlandırılan bölgede çıkan yangının kısa sürede büyüyerek Gençlik Ormanı'na sıçradığını söyleyen Köy Muhtarı Rahmi Özkan, "Gençlik ormanı bölgesinde karadan müdahale etmek ve alevlerin önünde durmak mümkün değil" diyerek alevlerin hızla ilerlediğini ifade etti.

Kuyucak yanıyor

Kuyucak yanıyor

Kuyucak yanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber