Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Ekonomi 16 Kasım 2018 - 10:53 Yorum: 0

Kuyumcular satışların düşmesinden dertli

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kuyumcular eskisi kadar satış yapamadıklarından dertli.

Kuyumcular satışların düşmesinden dertli

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kuyumcular eskisi kadar satış yapamadıklarından dertli. Yeni çiftlerin ağır takılar yerine artık alyans ve birkaç yüzük almayı tercih ettiği, düğünlerde çeyrek altın yerine de gram altınların revaçta olduğu bildirildi.

Uluslararası piyasalarda gelişen olaylar yüzünden döviz, altın ve değerli metallerdeki yükselmelerin Türkiye'ye olumsuz yönde tesir ettiğini kaydeden ilçenin tanınmış kuyumcularından Osman Özdoğan, döviz ve altının yükselmesinin, ülkenin kötü duruma düşmesi için çabalayan çevreleri mutlu ettiğini savundu.

Aynı zamanda Ayvalık Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Osman Özdoğan, "Türkiye'yi ekonomik anlamda çökertmek isteyenlerin sistematik bir şekilde yaptıkları türlü oyunlar sonrasında dövizde meydana gelen dalgalanmalar sebebiyle kuyumculuk sektörü çok ciddi bir krizin içerisine girmiştir. Dünyadaki gelişmeler, diğer ülkelerde de döviz ve altının artışına sebep oldu, ama bizde daha hızlı oldu" dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ayvalık'ta da düğünlerde takı takma alışkanlıkların değiştiğine işaret eden Osman Özdoğan, "Düğünlerde 30-40 gramlık setlerden oluşan zînetleri almayı planlayan müşterilerimiz, artık 10 gram-15 gramlık mini setlere yöneldi. Tabii arz-talep dengesine bakan toptancılar da aynı paralelde çalışmaya başladı. Kuyumculuk sektöründe her ürün küçülüyor. Küçüldükçe de bizim kâr marjımız asgarî seviyeye iniyor. İnşallah bu zorlu dönemeci hep birlikte en az zararla atlatırız" diye konuştu.

Kuyumcular satışların düşmesinden dertli

Kuyumcular satışların düşmesinden dertli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber