Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 19 Ekim 2014 - 19:08 Yorum: 0

"Kuzu" filminin yönetmeni Ataman, Erzincan'da

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En iyi film" ödülünü kazanan "Kuzu" filminin yönetmeni Kutluğ Ataman ve minik oyuncu Sıla Lara Cantürk, filmin çekimlerinin yapıldığı Erzincan'da çiçeklerle karşılandı

'Kuzu' filminin yönetmeni Ataman, Erzincan'da

ERZİNCAN (AA) - 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En iyi film" ödülünü kazanan "Kuzu" filminin yönetmeni Kutluğ Ataman ve minik oyuncu Sıla Lara Cantürk, filmin çekimlerinin yapıldığı Erzincan'a geldi.

Kutluğ Ataman, prodüktör Tacim Açık ve Sıla Lara Cantürk'ü, Erzincan Havalimanı’nda, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya, Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Celil Atilla Uymaz ve vatandaşlar, çiçeklerle karşıladı.

Ataman, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, film çekiminin en başından itibaren zorlu bir koşu olduğunu söyledi.

Filmi çekerken sonucunun böyle olacağını bilmediğini ifade eden Ataman, şunlar kaydetti:

"Buraya kadar gelmiş olması hakikaten hepimiz için çok umutlandırıcı. Erzincan'a 6 dalda Altın Portakal getireceğimi söyleselerdi ben bile emin değilim falan derdim. Şimdi bunun gerçekleşmiş olması gerçekten çok güzel. Direkt buraya geldik. Portakalları direkt Erzincan'a getirelim istedik. Buradaki stüdyomuzda kalacak bu portakallar. Antalya Film Festivali, Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri. Sinemamızın 100. yılında en iyi filmin Erzincan'dan çıkmış olması da bence çok özel bir durum. Bizim için gerçek başarı, filmin halkla olan ilişkisidir. Çıktığı vakit sinemalarda bunu hep beraber göreceğiz. Biliyorsunuz başarı sadece parayla ölçülmüyor. Yumuşak güç dediğimiz bir güç var. Türk dizileri artık bırakın Ortadoğu'yu, Asya ülkelerine, Kore'ye, Çin'e, Güney Amerika'ya kadar gidiyor ve bunun çok büyük getirisi oluyor. Hem kültürel, hem siyasi hem de ekonomik olarak getirisi oluyor."

 

- "Bu kadar komik olacağını beklemiyordum"

Filmin konusunu çok fazla anlatmak istemediğini belirten Ataman, "İnsanlar merak etsin, gitsin, görsün istiyorum. Film, oğlunun sünnet düğünü için bir kuzu, koyun bulmaya çalışan annenin hikayesiyle başlıyor. Çok komik bir film. Bu kadar komik olacağını beklemiyordum. Almanya'da, Moğolistan'da, Kore'de gösterdim. Antalya'da ilk defa Türk seyircinin karşısına çıktı. Eski Türk filmlerinde olduğu gibi çok sesli vokal bir seyircisi oluştu Kuzu filminin. İnsanlar sürekli gülüyor, korkuyor, üzülüyor, 'vah vah' diyenler oluyor, kahkahalarla gülenler oluyor. Böyle bir film oldu.”

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen, filmin 10 yaşındaki minik oyuncusu Sıla Lara Cantürk ise çok mutlu olduğunu ve çok heyecanlandığını belirterek, ödülü memleketi Erzincan'a armağan ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber