Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 22 Ağustos 2014 - 14:14 Yorum: 0

La Liga'da yeni sezon yarın başlıyor

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2014-2015 sezonu yarın oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak.

La Liga'da yeni sezon yarın başlıyor

22 takımın mücadele ettiği ligde, Real Madrid ve Barcelona'nın üstünlüğü bu sezon aşırı daha belli bir biçimde ortaya çıkıyor. Kadrosunu Toni Kroos ve James Rodrgiuez ile güçlendiren, kalesine Kosta Rikalı Keylor Navas'ı saha Real Madrid, bu sezon bütün kupaları kazanma hedefiyle yola çıkıyor.

Geçen sezon sırf İspanya Süper Kupası'nı kazanan; Pujol, Cesc, Valdes, Alexis, Tello bunun şeklinde oyuncuları ile yollarını ayıran ve teknik direktörlüğe Luis Enrique'yi getiren Barcelona'da ise forvette Messi-Neymar ikilisinin bu sezon daha tesirli olması, yeni transferlerden Rakitiç ile Luis Suarez'in takıma daha da kuvvet katması tahmin ediliyor. 

2013-2014 sezonu şampiyonu Atletico Madrid ise Diego Costa, Adrian, David Villa, Filipe Luis, Diego Ribas, Courtois bunun şeklinde mühim futbolcularını verip, yerlerine aldığı Mandzukiç, Griezmann, Ansaldi, Siqueira, Oblak ve Moya bunun şeklinde futbolcularla yeni kimi kurmaya çalışıyor. Atletico Madrid'in bu sezonki hedefi, teknik direktör Diego Simeone'nin de söylediği bunun şeklinde Sevilla, Valencia ve Athletic Bilbao bunun şeklinde takımlarla yarışarak, Real Madrid ve Barcelona'nın ardından ligi 3. sırada bitirebilmek şekilde gösteriliyor. Atletico Madrid'in en kocaman kozlarından biri, sakatlık problemi yaşamaması biçiminde ulusal futbolcu Arda Turan şekilde öne çıkıyor.

Bu arada Avrupa'daki en yüksek fiyatlı 10 transferin 3'ü İspanya'da gerçekleşti. Barcelona'nın 81 milyon avro karşılığında Liverpool'dan aldığı Uruguaylı Luis Suarez listenin ilk sırasında, Real Madrid'in 80 milyon avroya Monaco'dan transfer ettiği James Rodriguez, ikinci esnasında yer aldı.  

 

- Ligde yeni kurallar

Öte yandan La Liga'da bu sezon bazı yeni kurallar uygulanacak. İlk kere Türkiye'nin evsahipliğinde geçen yaz düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda kullanılan, serbest vuruşta baraj mesafesini ayarlamak için geliştirilen kaybolan köpük boya, hakemlerce bu sezon İspanya Ligi'nde de kullanılacak.  

Ayrıca hakemler, futbolcuların istem dışı topa elle dokunmalarında düdük çalmamaya daha çok İtina gösterip pasif ofsayt pozisyonları da ofsayt şekilde değerlendirilecek. 

 

- Maç programı

La Liga'da ilk haftanın programı şöyle:

Yarın:

Malaga-Athletic Bilbao

Granada-Deportivo

Sevilla-Valencia

Almeria- Espanyol

 

24 Ağustos Pazar:

Eibar-Real Sociedad

Barcelona-Elche

Celta-Getafe

Levante-Villarreal 

 

25 Ağustos Pazartesi:

Real Madrid-Cordoba

Rayo Vallecano-Atletico Madrid

ETİKETLER: La Liga&#039da , Yeni Sezon , Yarın
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber