Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 13:24 Yorum: 0

Lapseki TSM’den anne sütü eğitimi

Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından anne adaylarına emzirme eğitimi verildi.

Lapseki TSM’den anne sütü eğitimi

Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından anne adaylarına emzirme eğitimi verildi.

30 yıldan buyana anne sütü üzerindeki çalışmaların yoğunluğuna değinen TSM yetkilikleri tarafından yapılan yazılı açıklamada; " 30 yıldır alınan verilerle anne sütünün yerini hiçbir besin maddesi alınamayacağı kanıtlanmış olup dünya da sağlıklı emzirme yeniden yaygınlaşma gösterdi. Anne sütü yeterli miktarda verilmediği takdirde gelişmekte olan ülkelerde çocuk ölümlerinin yüzde 50'sinin bu nedenle meydana geldiği ortaya çıktı. Bebek beslenmesinde ilk 6 ay anne sütü verilmesinin önemi bebeğin beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal ve vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Konu ile alakalı olarak bakanlığımız tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak 1991 yılından itibaren " Anne sütü teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı" yürütülmektedir. 2016 yılı Temmuz ayı itibariyle bebek dostu aile sağlık birimi sayısı ülke genelinde yüzde 60 oranına ulaşmıştır. Toplumsal farkındalık sağlanması adına çeşitli aktiviteler ve eğitim planları uygulanmaktadır" denildi.

TSM yetkilileri ayrıca vatandaşlara ve özellikle annelere bilgilendirici broşür dağıttı. Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde seyyar stant açılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber