Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 12 Mayıs 2016 - 18:48 Yorum: 0

Lapseki’de Çöken Binadaki Arama Kurtarma Çalışması Tamamlandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde çöken 5 katlı apartmanın enkazında AFAD ekiplerince akustik ses cihazı ve görüntülü arama yapıldı.

Lapseki’de Çöken Binadaki Arama Kurtarma Çalışması Tamamlandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde çöken 5 katlı apartmanın enkazında AFAD ekiplerince akustik ses cihazı ve görüntülü arama yapıldı. Enkaz altında kimsenin bulunmadığı anlaşılınca arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Gazi Süleyman Mahallesi Zeren Sokak'ta yeni yapılacak bir inşaat için temel kazılırken, bitişiğindeki 5 katlı bina çöktü. Olayın hemen öncesinde, inşaat alanında çalışan işçiler, binadan ses geldiğini duyarak çökeceğini tahmin ederek apartmanda bulunan evleri uyardı. 4 katlı apartmanda, 9 kişinin yaşadığı, o esnada sadece 2 kişinin evde bulunduğu belirlendi. Biri bebek 2 kişi, binadan tahliye edildi. Bunun hemen ardından da bina büyük bir gürültüyle çöktü.

Çökmenin hemen ardından olay yerine ambulans ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. AFAD ve UMKE ekipleri, enkazda arama kurtarma çalışması yaptı. AFAD ekipleri, akustik ses cihazıyla enkazda ses dinlemesi yaptı. Ardından da görüntüleme cihazıyla enkazın içerisi görüntülendi. Enkaz altında kimse olmadığı belirlendi. Ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, enkazda inceleme yaptı.

Olay yerinde bulunan Müteahhit Fatih Gündoğdu yaptığı açıklamada, "Binadan önce bir çatırtı geldi. Yanında kazı çalışması oldu. Biz hemen yukarı çıktık. Binanın içinde kimse yoktu zaten. Bir anne ile çocuk daha önce sesten dolayı çıkmıştı. Biz tüm önlemlerimizi aldık. 25 dakika içerisinde olduğu yere göçerek çöktü. Yan yatma, öne yatma ya da arkaya yatma değil de eski bir bina olduğu için yukarıdan aşağı çökerek yıkıldı. Biz bant ve perde yerimizi kazdık. O da molozlar kalktığında belli olur. İçeride kimse yoktu. Yukarı çıktım ve banyolara kadar baktım. Bu konuda kafamız rahat. Allaha şükür, Allah daha beterinden sakındırsın" dedi.

Yan binada oturan Zihni Hepşen, "Çalışma esnasında binadan çatırtılar geldiğini duydum. Bağırıp çağırdım. Kepçeyi uyardım. Altında çalışan işçiler vardı. Hepsi kaçtılar. Kepçeci tam kaçamadı, bina kepçenin üzerine yıkıldı zaten. Binadaki insanların hepsi çıkmıştı" dedi.

İnşaatta temel kazan işçilerden Emrah Cengiz, uyarmak için binaya girince, aşağıya inmeye çalışan bir kadın ve bebek gördüğünü, daha sonra bebeği alarak aşağıya indirdiğini, bir kaç dakika sonra da binanın çöktüğünü anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber