Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Lapsekili öğrencilerin başarısı

 ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Plevne İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı robot yapım projesiyle başarı elde etti.Okulun Fen ve Teknoloji öğretmeni Yaşar Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada,...

Lapsekili öğrencilerin başarısı

 

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Plevne İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı robot yapım projesiyle başarı elde etti.

Okulun Fen ve Teknoloji öğretmeni Yaşar Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Robot Yapım ve Proje Çalışması" yarışmasına 250 okulun katıldığını söyledi.

Yarışmada 45 okulun dereceye girdiğini ve Plevne İlkokulu'nun da bu okullar arasında yer aldığını anlatan Bozkurt, "Yarışmadaki asıl amaç çocuklara çevre temizliğini aşılamak. Senin dünyan senin sınıfın temalı bir proje oluşturduk. Dünyamızda en önemli sorununda çevre sorunları olduğundan çevre kirliliğini anlatan bir oyun ortaya çıktı. Ve bu oyunu okul öğrencilerine izlettik. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdik.  Yaklaşık 4 aydır yaptığımız bu çalışmada okulda tüm öğrencilerin çevreye bakışı değişti. Buda ayrı bir sevindirici bir durum. Çocuklara uygun etkinlikler yapılarak çevre sevgisi aşılanarak çevre sorunlarımızı da aşabileceğimize inandık ve bundan sonra çocuklarımızın çevre duyarlılığı arttığı ortaya çıktı. Artık öğrencilerimiz okul ve okul bahçesinde yerde kağıt, pet şişe yani kısacası bir şey gördüğünde hemen alıyorlar” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber