Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 18 Eylül 2016 - 15:23 Yorum: 0

Lavaş ve suyla umuda yolculuk

Çanakkale'de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında bulunan 160 kaçak göçmen yakalandı.

Lavaş ve suyla umuda yolculuk

Çanakkale'de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında bulunan 160 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakların yolculuk boyunca yanlarına sadece lavaş ve kolilerce su almaları dikkat çekti.

Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma ve Biga İlçe Jandarma ekipleri, Biga'nın Karabiga Beldesi ile Aksaz Köyü arasında kalan sahil şeridinde bir gemiyle yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya hazırlanan 160 kaçak göçmen yakaladı. Jandarma ekiplerinden oluşturulan özel ekipler, Karabiga Beldesi Cendere Deniz Feneri Fırıncık mevkiinde geniş kapsamlı aramalar yaptı. Yapılan aramaların neticesinde 135 Suriye ve 25 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 160 kaçak göçmen yakalandı. Kaçmak için ayarlanan Kılıçbalık isimli gemi ise römorkörler vasıtasıyla Karabiga Liman Başkanlığı'na çekildi.

Öte yandan, gemi içerisinde yapılan aramada İtalya yolculuğu boyunca yetecek kadar lavaş ve kolilerce su ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber