Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 16 Haziran 2016 - 09:43 Yorum: 0

Layer Wıfı, Bulut Tabanlı Hizmet Veriyor

Bilişim sektöründe hizmet veren Layer Sistem'in yöneticilerinden Aykut Kalem, bir yıl önce hayata geçirdikleri Layer Wifi sisteminin özelliklerini anlattı.

Layer Wıfı, Bulut Tabanlı Hizmet Veriyor

Bilişim sektöründe hizmet veren Layer Sistem'in yöneticilerinden Aykut Kalem, bir yıl önce hayata geçirdikleri Layer Wifi sisteminin özelliklerini anlattı.

Yeni geliştirdikleri Layer Wifi sisteminin ortaya çıkışını anlatarak sözlerine başlayan Layer Sistem yöneticisi Aykut Kalem, "Şirket olarak günümüzde "Butik Cloud" ve "Butik Yazılım" olarak nitelendirilen özel barındırma ve özel yazılım hizmetleri sunuyoruz. Bu kapsamda değerlendirildiğinde özel bir yazılım ağı içerisinde Wifi hizmeti sağlamamızın da gerekli olduğunu düşünerek dinamik yazılım ve network ekibimizin ortak çalışmasıyla bu hizmetimizi geliştirdik. Layer Sistem olarak müşterilerimize Cloud "Bulut" tabanlı barındırma hizmeti sunduğumuzdan bu hizmetimizin de bulut tabanlı olması gerektiğine karar verdik" dedi.

Sistemin, bir yıl önce projesinin tamamlanıp hayata geçirildiğini ifade eden Aykut Kalem, "Hizmetimiz bugün binlerce kullanıcıya ulaşmış durumda. Bulut tabanlı olarak çalışan Layer Wifi hizmetimiz mevcut kablosuz veya kablolu internet bağlantısının önüne alınan bir ara yüzle kullanıcıların internete kendi bilgilerini kullanarak giriş yapabilmelerini sağlıyor. Hâlihazırda Facebook, Twitter olarak sosyal giriş yöntemleri ile SMS ile giriş yöntemi, T.C. kimlik numarası ile giriş yöntemi ve e-posta ile kayıt şeklinde giriş yöntemlerimiz bulunuyor. Hizmeti kullanan işletme sahibi hangi giriş yöntemini kullandıracağını kendisi belirleyebiliyor" diye konuştu.

SİSTEM HANGİ ÖZELLİKLERİ KAPSIYOR?

Layer Wifi'nin özelliklerinden de söz eden Kalem şunları söyledi: "Özelleştirilebilir açılış sayfaları ile işletme adı, logosu, mekana uygun arka plan görseli değiştirilebiliyor. Giriş yöntemlerinden istenen kadarı veya tamamı aktif edilebiliyor. Misafir ziyaretleri gerçek zamanlı ve detaylı olarak incelenebiliyor ve yaş aralığı, aktif ziyaretçi, cinsiyet gibi demografik bilgilerle raporlama sunulabiliyor. 5651 yasası için TİB imzalı loglama tutulurken ziyaretçileri ve mekandaki aktif kullanıcılar yönetim paneli üzerinden takip etmek de sistemde mümkün.'

TÜRKİYE'DE KULLANIM ORANI VE YAYGINLIĞI

Sistemin Türkiye'deki kullanım oranı ve yaygınlığı ile ilgili bilgi veren Kalem, "Ülkemizde bugün aktif olarak yüksek oranda kullanımı olmayan avantajların tam ve net bir şekilde anlaşılamamasından kaynaklı bir hizmet diyebiliriz. Bunun nedeninin ise yurtdışındaki maliyet oranlarının yüksek olması çünkü bu hizmeti ülkemizde profesyonel anlamda sunan nadir firmalar bulunuyor" ifadelerinde bulundu.

HİZMETİ KULLANMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?

İşletme sahiplerinin bu hizmetten yararlanmaları için ilgili telefon ve mail adresleri ile kendilerine ulaşabileceğini dile getiren Aykut Kalem, "Ekibimiz işletme sahiplerinin ihtiyaçlarını doğru şekilde analiz ederek ihtiyaçları doğrultusunda yüksek maliyetleri olmayan hizmeti almaları konusunda yardımcı olacaklardır" diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber