Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 24 Kasım 2017 - 11:33 Yorum: 0

Lazer lipoliz ile istenmeyen yağlara son

Doktor Emrah Çinik, lazer lipoliz ile istenmeyen yağlara son verilebildiğini söyledi.

Lazer lipoliz ile istenmeyen yağlara son

Doktor Emrah Çinik, lazer lipoliz ile istenmeyen yağlara son verilebildiğini söyledi.

Çinik Estetik Kliniğinden Doktor Emrah Çinik, Lazer lipolizin bölgesel şekil verme teknikleri içinde en son uygulanmaya başlanan ve hızla daha çok rağbet gören yeni bir teknik olduğunu belirterek, "Lazer lipoliz cerrahi olmayan bölgesel zayıflama ve vücut şekillendirme yöntemidir. Lazer ışığı, yağ hücrelerinin zarlarına verilerek patlatılarak bölgesel yağlanmaların giderilmesini sağlar." dedi.

Diğer yağ alma yöntemlerine göre birçok avantaj sunan lazer lipoliz ile yağ aldırma yönteminin, vücudun her yerindeki lokalize yağların giderilmesi için tasarlandığını anlatan Doktor Emrah Çinik, "Amerikan FDA onaylı lazer cihazları son derece güvenli bir şekilde etkili ve yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Yağ hücreleri 1 milimetre çapındaki iğnelerle parçalanarak vücut tarafından emilip kendiliğinden yok olması sağlanır. Müdahale bölgesindeki gevşeyen ve sarkan deriyi sıkılaştırma imkânı sunan lazer lipoliz yöntemi, tek seansta istenilen sonuca ulaştırması,sonucun uzun yıllar kalıcı olması, morluk, ağrı ve şişliğin az ve kısa süreli olmasıyla hastalar açısından popüler bir yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemidir." diye konuştu.

Doktor Emrah Çinik, Lazer lipoliz yağ aldırma yöntemiyle yağ hücreleri parçalanarak ortadan kaldırıldığı için tekrar oluşmadığını vurgulayarak, "Unutulmaması gerekir ki, yağlı bölgedeki bütün yağlar yok edilmez. Eğer hasta, işlemden sonraki yıllarda beslenme alışkanlığına dikkat etmez, kalorisi yüksek besinler tüketirse kalan yağ hücrelerini çoğaltır ve o bölgedeki yağlanma tekrar artabilir. Lazer lipoliz yöntemi, kadın ve erkeklerde vücudun yağlanan bütün bölgelerinde rahatlıkla uygulanabiliyor. Yok edilemeyen inatçı ve dirençli yağları etkili ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırıyor. Yüz ve gıdı gibi hassas bölgelerde, basen, kalça, diz, karın, bel, sırt kısımlarında biriken yağlarda, erkeklerde meme büyümesinin tedavisinde ve liposuction yapılmış bölgelerde etkileyici ve hastanın arzu ettiği sonuçlar ortaya koymaktadır. Ergenliğini tamamlamış ve vücudunun herhangi bir ya da birkaç yerinde yağ birikimi olan kadın ve erkekler bu yöntemi yaptırabilir. İşlemi engelleyecek derecede kanama sorunu, akciğer, kalp ve damar gibi ciddi hastalıkları bulunanlara, doktor değerlendirmesi ve konsültasyonu sonrasında işlemin yapılıp yapılmayacağına karar verilir" dedi.

Doktor Emrah Çinik, Lazer lipoliz ile yağ aldırmanın cerrahi olmayan günübirlik bir işlem olduğunu ifade ederek, "Narkoz gerektirmez. Hastanın lazer ısısından zarar görmemesi için müdahale edilecek bölge uyuşturulur. Milimetrik ince kesiler açılır.Buradan fiberoptik kanüllerle girilerek güçlü lazer ışınlarıyla yağ hücrelerinin zarı patlatılarak parçalanması ve dağılması sağlanır. Bir miktar lazer enerjisi yağ dokusuna bırakıldıktan sonra işlem tamamlanır. 15 ila 60 dakika süren işlemin damar ve sinirlere zararı yoktur. Bu yöntemde yağlar dışarı çıkarılmaz. Parçalandığı için vücut tarafından emilerek yok edilir.Ayrıca açılan kesiler dikiş gerektirmeyecek kadar küçüktür. Korse kullanım süresi de çok azdır.Ortalama 1 haftadır. Morluk ve şişmeler çok hafif görülür ve çabuk atlatılır. Selülit tedavilerinde etkili sonuçlar veren bu işlemde ortalama 3-4 litre yağ parçalana bilmektedir. İlk 6 haftada kendini gösteren sonuçlar, 12 haftada tam olarak ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber