Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 27 Şubat 2022 - 13:53 Yorum: 0

Lema Clinic’ten dişlerde zirkonyum ve emax kaplama önerisi

Lema Clinic işletmecisi diş hekimi Polen Akkılıç, zirkonyum ve emax kaplama işlemlerinin hastalar tarafından sıkça talep edildiğini belirterek, uygulama...

Lema Clinic’ten dişlerde zirkonyum ve emax kaplama önerisi

Lema Clinic işletmecisi diş hekimi Polen Akkılıç, zirkonyum ve emax kaplama işlemlerinin hastalar tarafından sıkça talep edildiğini belirterek, uygulama hakkında bilgi verdi.

Diş hekimi Akkılıç, son zamanlarda diş tasarımlarının önemli iki kaplama şekli olan zirkonyum ve emax kaplamanın diş hekimleri ve hastalar tarafından oldukça tercih edildiğini söyledi. Akkılıç, çokça başvurulan bu kaplamaların birbirlerinden ana farklılıklarının elde edilen materyallerden kaynaklandığını kaydetti. Akkılıç, "Emax kaplama, bir çeşit cam seramikten elde edilmekte ve doğal görünümlü gülümsemeler için kullanılmaktadır. Bu kaplamaların içerisinde metal alt yapı bulunmamaktadır. Bu özelliği ile zirkonyum kaplamalarla benzerlik göstermektedir. Metal malzemenin griliği kaplamalara etki etmemekte ve böylece olması istenmeyen renk değişimleri yaşanmamaktadır. Emax kaplamanın estetik açıdan zirkonyumdan kapasitesi daha fazla olduğu için özellikle ön dişlerde kullanımı tercih edilmektedir. Aynı zamanda dişlerden daha az aşındırma yapılarak da uygulanabilmektedir. Gülüş estetiğinde her ikisi de kullanılmasına rağmen zirkonyum genellikle köprü bölgelerinde daha çok kullanılmaktadır. Kuvvet dengesi kurulması açısından emax kaplamanın uzun köprülerde kullanımı uygun bulunmamaktadır" dedi.

Diş hekimlerinin ayrıntılı muayeneler sonucunda hangi kaplama çeşidinin kullanılacağına karar verdiğini ifade eden Polen Akkılıç, aynı şekilde kendisini Lema Clinic'te ziyaret eden hastalarına da iki malzemeyi ayrıntılı olarak anlattığını dile getirdi. Akkılıç, "Zirkonyum elementinden elde edilen bu kaplama oldukça dayanıklıdır. İnsan vücuduna kolayca uyum sağlayabilen bu materyal, birçok tıbbı işlemde kullanılmaktadır. Oldukça sağlam olmakla birlikte aynı zamanda, uzun bir ömre sahiptir. Bu malzeme her dişe ve her hastaya özel tasarım imkânı sunmaktadır. Bu sayede kişiye tam olarak uyum sağlamaktadır. Lityum disilikat bir seramik biçimi olan emax kaplama yarı saydam bir yapıya sahiptir. Oldukça dayanıklı olan bu malzeme, doğal bir dişe yakın özellikler gösterir. Yarı saydam bir görünüme sahip olduğu için gerçek dişlerden ayırt etmek son derece zordur. Metal alt yapı içermediği için diş eti çekilmelerinde gri görüntü ortaya çıkmaz. Bu malzeme her dişe ve her hastaya özel tasarım imkânı sunar. Bu sayede kişiye tam olarak uyum sağlar. Ağız ile diş bakımı oldukça önemlidir. Bu konuda sorun yaşayanlar mutlaka bir diş hekiminden yardım almaları gerekir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber