Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Eylül 2014 - 18:28 Yorum: 0

Lenf kanseri eski eşi için ev eşyasını sattı

Eşinin tedavisi için destek bekleyen Ulama:

Lenf kanseri eski eşi için ev eşyasını sattı

ZONGULDAK (AA) - Lenf kanseri eski eşinin tedavisi için evinin eşyasını satan Hüseyin Ulama, maddi imkansızlıklar nedeniyle yetkililerden destek bekliyor.

Beş yıl önce ayrıldığı eşi Kader Durucan'ın lenf kanserine yakalandığını öğrenmesinin ardından eski eşini bir an olsun yalnız bırakmayan Ulama, iki çocuğuyla son çare olarak Zonguldak'a yerleşti.

Ulama, gazetecilere yaptığı açıklamada, durumlarının kötü olmasından dolayı iş aradığını ama şu ana kadar bulamadığını söyledi. 

İş bulma çabasının sonuçsuz kalmasından dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Ulama, şunları kaydetti:

"Eşimin hastalığı bir yıl önce nüksetti. Marmara Üniversitesi'nde ameliyat oldu. İzmir'de üç ay kemoterapi gördü. 6 ay sonra kulağının arkasında kitle çıktı. Doktora gittiğimizde hastalığının yeniden nüksettiğini fark ettik. İstanbul'da doktor bulamadık, biz de son çare olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine geldik. Şu an kemoterapi görüyor ve durumu gittikçe kötüye gidiyor. Şu an elimizden bir şey gelmiyor. İstanbul'a geri dönmek istiyoruz. Evdeki tüm eşyamızı tedavi için sattık. Şu ana kadar hiçbir kuruluştan yardım göremedik. Komşulardan gelen yardımlarla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz."

Kızı Tutku Ulama da bir senedir kardeşiyle okula gidemediklerini belirterek, "Zonguldak'ta daha önce yardım alabilmek için valiliğe gittik. 100 lira ve kömür yardımından başka hiçbir yardım vermediler. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gitmediğimiz yer kalmadı. Komşularımızın getirdiği eskileri giyiyoruz. Hiç okul malzememiz yok. Komşularımızın yardım ve okul malzemelerini getirmelerini bekliyoruz. Annemin hastalığından ve yaşadıklarımızdan dolayı psikolojimiz bozuldu" ifadesini kullandı.

Kader Durucan da tedavi görüp iyileşmek istediğini anlatarak, "Çocuklarım bu halde. Komşular bize ne zamana kadar yardım edecek? Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber