Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 16 Eylül 2016 - 16:23 Yorum: 0

Leylek yuvalarında temizlik

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde leylekleri korumak için çalışmalar sürüyor.

Leylek yuvalarında temizlik

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde leylekleri korumak için çalışmalar sürüyor.

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Sındırgı'nın kırsal mahallelerindeki leylek yuvalarına sonbahar bakımı yaptı. Leylek dostu Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın talimatıyla oluşturulan ekip, "Leylekçi Hoca" olarak tanınan Prof. Mehmet Sıkı başkanlığında ilçenin İbiller, Küçükbükü, Karakaya, Alacaatlı, Kozlu, Mandıra, Pürsünler ve Çaygören kırsal mahallelerinde bulunan leylek yuvalarında kış bakımı yaptı.

Prof. Mehmet Sıkı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi 2008-2009 yıllarında "Elektrik çarpmasın, leylekler yanmasın" sloganıyla bir proje gerçekleştirilerek, elektrik direklerinin üzerine konulan platform sayesinde leylekler çarpılarak ölmekten kurtarılmıştı. Leyleklerin ilkbaharda yuva malzemesi olarak yuvaya getirdikleri balya ipi, naylon poşet ve ağ gibi malzemeler yavru leyleklerin ayak, bacak, kanat ve hatta boğazlarına dolanarak sakat kalmasına ve sonuçta 100 yavrudan 6'sının ölmesine sebep oluyordu. Yuvaları bunlardan temizleyerek sakatlıkları ve ölümleri azaltmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan leylek yuvalarının altına ve kenarlarına yapılan serçe yuvaları da platformun dengesinin bozulmasına yol açmakta, bu yuvaların kışın yağmur ve kar yağışıyla birlikte elektrik tellerine düşmesi sonucu yangına neden olabilmekte. Bu nedenle hem leylek yuvalarının hem serçe yuvalarının temizlik ve bakımını yapıyoruz" dedi.

Mehmet Sıkı, leylek neslinin devam etmesi için yuvaların bulunduğu mahallelerdeki vatandaşların dikkatli olmaları, balya ipi, misina, naylon ip ve poşetleri çevreye atmamaları konusunda uyardı.

Leylek yuvalarında temizlik

Leylek yuvalarında temizlik

Leylek yuvalarında temizlik

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber