Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Leylekler kulelerde gözetlenecek

KONYA (AA) - Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi gibi önemli kuş yaşam alanlarına sahip Beyşehir’de, kuş gözetleme kuleleri oluşturulacak.Beyşehir Belediyesi kuş ve fotoğraf tutkunlarının son...

Leylekler kulelerde gözetlenecek

KONYA (AA) - Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi gibi önemli kuş yaşam alanlarına sahip Beyşehir’de, kuş gözetleme kuleleri oluşturulacak.

Beyşehir Belediyesi kuş ve fotoğraf tutkunlarının son dönemde oldukça ilgisini çekmeye başlayan yörenin ilkbahar ve yaz dönemi göçebe konuklarını daha rahat ve yüksek yerlerden gözetlenebilmesi için çalışma başlatıyor.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözetleme kulelerinin sadece Yeşildağ ve Adaköy ile sınırlı kalmayacağını, kuş yoğunluğunun olduğu Beyşehir Gölü kıyılarında da bu çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

Beyşehir’in sadece sanayi, tarım ve hayvancılıkta değil, her yönüyle zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Özaltun, ilçeye daha çok yerli ve yabancı turist çekebilmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Yeşildağ’daki Leylekler Vadisi ile Adaköy’deki Leylekler Tepesi’ni daha ilgi çekici bir hale getirmek için  çalışma yürüttiklerini vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

"Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte leyleklerimiz Beyşehir’deki yaşam alanlarına göç etmeye başladı. Bu bölgelerde leylek yaşam ve hareketliliğinin göçebe konuklarımıza ilgi duyan doğayı ve kuşları seven fotoğraf  tutkunlarımız tarafından daha yakından rahat izlenebilmesi için kuş gözetleme kuleleri inşa edeceğiz. Bu çalışma sadece bu bölgelerde sınırlı olmayacak, kuş popülasyonunun yaygın olduğu noktalarda da bu çalışmaları yürüteceğiz." 

Özaltun, leyleklerin yaşam alanlarına gelen ziyaretçilerin kuş gözlemi yaparken Yeşildağ ve Adaköy mahallelerinde  daha iyi zaman geçirebilecekleri park çalışmaları da yapacaklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber