Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 11:58 Yorum: 0

Lezzetin habercisi kiraz çiçekleri açtı

Adına festivaller düzenlenen ve lezzetiyle uluslararası üne kavuşan Tekirdağ kirazı, lezzetiyle olduğu kadar çiçeklenme dönemindeki görselliğiyle de ilgi görüyor

Lezzetin habercisi kiraz çiçekleri açtı

TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Adına festivaller düzenlenen ve lezzetiyle uluslararası üne kavuşan Tekirdağ kirazı, lezzetiyle olduğu kadar çiçeklenme dönemindeki görselliğiyle de ilgi görüyor.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Ahmet Semih Yaşasın, AA muhabirine, kirazın çiçeklenme döneminde olduğunu söyledi.

Kirazın bölge için en uygun meyve türlerinden biri olduğunu ifade eden Yaşasın, "Mart ayında ülke genelinde meydana gelen don olayının bölgemizde kiraza herhangi olumsuz etkisi olmamıştır. Bölgemiz için önemli meyve türlerinden biri olan kiraz, kurumumuz için de önem arz etmektedir" dedi.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü arazisindeki 20 dekarlık bahçede, kirazlarda çiçeklenme sonuna gelindiğini anlatan Yaşasın, haziranda hasada başlanacağını bildirdi.

 

- "Bu yıl rekoltede düşüş beklemiyoruz"

 

Yaşasın, Tekirdağ'da kiraz üretiminin ağırlıklı olarak Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerinde yapıldığını anımsattı.

Geçen yılın istatistiklerine göre il genelinde 2 bin 369 dekar alanda kiraz üretimi yapıldığını belirten Yaşasın, şöyle konuştu:

"Yine 2013 yılında 2 bin 441 ton kiraz üretilmiştir. Ağırlıklı olarak '0900 Ziraat' çeşididir. Ayrıca Şarköy'de Altıparmak çeşidi de üretilmektedir. Son yıllarda bahçelerde görülen bakteriyel kanser, fidan dip kurdu ve yazıcı böcek zararından dolayı üretim alanlarında azalmalar meydana gelmektedir."

Yaşasın, Türkiye'de toplam 764 bin 594 dekar kiraz alanı olduğunu ifade ederek, ülke genelinde yılda yaklaşık 494 ton kiraz üretildiğini söyledi.

Bu yıl yaşanan soğuk havanın kiraz üretiminde herhangi bir sıkıntıya neden olmadığını dile getiren Yaşasın, "Rekoltede bir düşüş beklemiyoruz. Yaklaşık 20 dekardan, 20 ton civarında kiraz bekliyoruz. Bölgemizde kiraz meyvesi soğuk zararından etkilenmemiştir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber