Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 25 Haziran 2019 - 17:03 Yorum: 0

LGS sonuçlarına göre Rize; genel net ortalamasında Türkiye 4.’sü oldu

1 Haziran 2019'da yapılan, geçtiğimiz gün sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sınavı'nda Rize; Türkçe ve din kültürü ahlak bilgisi derslerinin net...

LGS sonuçlarına göre Rize; genel net ortalamasında Türkiye 4.’sü oldu

1 Haziran 2019'da yapılan, geçtiğimiz gün sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sınavı'nda Rize; Türkçe ve din kültürü ahlak bilgisi derslerinin net ortalamalarında Türkiye 1.'si, genel net ortalamasında ise Türkiye 4.'sü oldu.

Türkiye genelinde 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin, Rize genelinde ise 3 bin 88 öğrencinin ter döktüğü, Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavının sonuçları açıklandı. Açıklanan 2019 Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavında Alt Test Ham Puan Ortalamalarına göre Rize; genel net ortalamasında Türkiye 4.'sü, Türkçe ve din kültürü ahlak bilgisi derslerinin net ortalamalarında Türkiye 1.'si, fen bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin net ortalamalarında Türkiye 4.'sü, matematik dersi net ortalamasında Türkiye 9.'su ve yabancı dil dersi net ortalamasında Türkiye 11.'si oldu.

Kazanılan bu başarıya ilişkin olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak yaptığı açıklamada, "2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde ilimizdeki tüm resmi ortaokulların okul idarecileri, 8. sınıf rehber öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile bir araya gelerek LGS'ye yönelik bilgilendirme ve istişare toplantıları gerçekleştirdik. Bu kapsamda yetenek temelli yönlendirme, beceri temelli ölçme değerlendirme ve düzeltme kuralının başarıya etkisi konularında bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ölçme Değerlendirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerince ilimiz Beceri Temelli Soru Yazarı Komisyon üyelerine ölçme değerlendirme alanında çeşitli eğitimler aldırdık ve bu öğretmenlerimize beceri temelli soruların hazırlanması konusunda büyük katkı sağladık. Soru yazarı ekibimizce hazırlanan sorular öğrencilerimizle çeşitli şekillerde paylaşarak öğrencilerin beceri temelli sorulara adaptasyonunu sağladık. Okuduğunu anlama becerisinin temel alındığı LGS'deki başarımızın artmasında geçmiş yıllardan bugüne uyguladığımız kitap okuma projelerinin başarısının da katkısı olduğu tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

Rize'ye bu gururu yaşatan tüm öğrencilere teşekkür eden Vali Kemal Çeber ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu sınava hazırlayan ve onlara güven telkin eden başta öğretmenlerimiz olmak üzere, Rize İl Milli Eğitim camiasının idarecisinden tüm çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin uyum içinde olmasıyla birlikte gelmektedir. Bu yönüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce uygulamaya konulan başarılı plan ve projelerin yanı sıra, çocuklarından ilgisini bir an bile eksik etmeyen velilerimize de yürekten teşekkür etmek istiyorum. Onların katkıları olmasaydı bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı. İş ve gönül birliği içerisinde ilimizi her alanda başarıya taşıma, eğitimin niteliğini artırma amacımızı daimi kılıp, paylaşımcı bir anlayışla bugüne kadar yapılmış olan güzel ve kalıcı çalışmaları daha da geliştirip bu çalışmalara yenilerini de ekleyerek ekip ruhuyla çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber