Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Eylül 2014 - 09:14 Yorum: 0

Libya'da hükümet kontrolü sağlayamıyor

Libya hükümeti, Trablus'taki bakanlık ve devlet kurumlarının çoğunun hükümetin kontrolünün dışında olduğunu duyurdu.

Libya'da hükümet kontrolü sağlayamıyor

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, bakanların ve yetkililerin, silahlı gruplardan tehdit aldıkları ve kaçırılmadan veya suikaste uğramadan vazife yerlerine ulaşmalarının fazla aşırı tehlikeli bir bir hale geldiği belirtildi.

Devlet memurlarını kaçırma veya öldürme tehdidinde olan şahıs ve silahlı gruplardan adisyon sorulacağı kaydedilen açıklamada, tehditlerin yasalarda kamu ve kişi haklarına karşı işlenmiş suç şekilde kabul edildiği ve sanıkların bu biçimde yargılanacakları aktarıldı.

Açıklamada, bakanlık ve yurt kurumlarının güvenliği sağlanıncaya ve yeni hükümet kuruluncaya kadar, başka şehirlerdeki yurt memurları ile irtibat kurularak, kurumların bu kentlerde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Abdullah es-Seni başkanlığındaki geçici hükümet, cuma günü istifasını meclise sunmuştu.

Libya Dışişleri Bakanı Vekili Said Esved, AA muhabirine daha evvela yaptığı açıklamada, Fecr-i Libya Kuvvetleri'nin, geçen hafta El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile girdiği şiddetli çatışmanın ardından, ABD'nin geçen ay çalışanlarını tahliye ettiği Trablus Büyükelçiliğini ele geçirdiğini bildirmişti.

Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde 'Fecr-i Libya Kuvvetleri' ismi altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar, Zintan merkezli El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile çatışıyor.

Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin arkasından bir takım yerleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden söz konusu silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler içinde çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üstüne Türkiye ve ABD'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, burada olan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.

Muhabir: Mutez el-Mecberi, Mohamed Mostafa Abdelraof İbrahim, Ali Semerci

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber