Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Dünya 28 Temmuz 2014 - 02:40 Yorum: 0

Libya'da İngiliz diplomatların konvoyuna saldırı düzenlendi

Libya'da, ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Libya'da İngiliz diplomatların konvoyuna saldırı düzenlendi

Libya'da, ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Bukakıs, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Libya'dan ayrılmak üzere yola çıkan İngiltere Büyükelçiliği'nde görevli diplomatik misyonun bulunduğu konvoya silahlı saldırı düzenlendiğini, olayda ölen ve ya yaralanan olmadığını belirtti.

Bukakıs, 'Diplomatik misyonların ülkeden ayrılmasının, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın büyükelçilikte personel sayısının azaltılması talimatı gereği gerçekleştiğini anlatım etti.

Bukakıs, büyükelçilikten ayrılan diplomat sayısına dair bilgi vermedi. 

Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nden yapılan açıklamada da Trablus'tan 48 kilometre uzaklıktaki Zaviye kenti yolunda kimliği belirsiz bireyler nedeni ile diplomatlardan oluşan heyeti hedef alan silahlı saldırıya mani olunduğu kaydedildi. 

Açıklamada, saldırganlara karşılık verilerek, diplomatların kurtarıldığı anlatım edildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu güne kadar çıkan çatışmalarda 97 bireyin öldüğü, 404 bireyin yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı yerleri ve uluslararası havalimanını denetim eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler içinde çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltarak vatandaşlarını tahliye etmişti.

Muhabir: Mutez el-Mecberi

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber