Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Temmuz 2014 - 07:40 Yorum: 0

Libya'daki çatışmalarda 18 kişi öldü

Libya'da Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kontrolünü ele geçirmek isteyen taburlar arasında meydana gelen çatışmalarda ölenlerin sayısının 18'e, yaralıların ise 30'a yükseldiği bildirildi.

Libya'daki çatışmalarda 18 kişi öldü

Trablus Havalimanı'nı kontrolü altında tutan Zintan merkezli El-Ka'Ka ve Es-Sevaik tugayları ile Trablus ve Misrata merkezli milis gruplar arasında devam eden çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Hastaneye getirilen 18 ölü ve 30 yaralının El-Ka'Ka ve Es-Sevaik tugaylarından bulunduğu belirtilerken, Libya'nın Güvenlik ve İstikrarını Koruma Gücü'nden, verilen kayba ilişkin İzah yapılmadı.

Uluslararası Trablus Havalimanı, başkentin Trablus ve etraf illerin dünya ile tek ulaşım noktası konumunda. Havalimanının çatışmalar itibarı ile kapalı olması, memleket dışına çıkmak dileyen sivillerin Tunus'a yönelmesine neden oluyor. 

Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı sebebi ile yapılan açıklamada, havaalanı çevresinde orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile El-Ka'Ka ve Es-Sevaik silahlı grupları içinde meydana gelen çatışmalarda 47 kişi ölmüş, 120 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Aslan Balcı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber