Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Eylül 2014 - 07:34 Yorum: 0

Libya'ya dış müdahale kabul edilemez

BM, AB ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 13 ülke, Libya'ya herhangi bir dış müdahaleyi reddederken, "Libya'da derhal ve kapsamlı bir ateşkes ve siyasi diyalog" çağrısında bulundu

Libya'ya dış müdahale kabul edilemez

Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 13 ülke, Libya'ya herhangi bir dış müdahaleyi reddederken, Libya'da hemen ve kapsamlı bir ateşkes ve siyasal diyalog çağrısında bulundu.

New York'ta Libya meselesi için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin başkanlığında Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi. 

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantının ardından, Türkiye, ABD, İngiltere, Cezayir, Mısır, Fransa, Almanya, İtalya, Katar, Suudi Arabistan, İspanya, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 13 memleket hükümeti ile AB ve BM'nin imzaladığı müşterek beyanat yayımlandı.

Libya'da süren şiddet olayları, terörizm ve aşırılık yanlısı eylemlerin kınandığı, bunların Libya'nın kalkınması ve demokratik sürecini baltaladığının belirtildiği bildiride, 'Tüm tarafları, hemen ve kapsamlı bir ateşkesi kabul etmeye ve var krizi çözmek için yapıcı biçimde barışçıl bir siyasal diyaloğa girmeye çağırıyoruz' ifadesi kullanıldı.

Bildiride, BM hususi Temsilcisi Bernardino Leon'un müzakere edilmiş bir çözümü sağlamaya yönelik çabalarına tem destek verildi.

Bu ihtilafın hiç bir askeri çözümünün olmadığı vurgulanan bildiride, şiddetin sorumlularından ve Libya'nın demokratik geçiş sürecine sekte vuran ve ziyan verenlerden adisyon sorulması gerektiği kaydedildi.

Bildiride, 'Libya'da herhangi bir dış müdahaleyi reddediyoruz. Libya halkı 42 yıllık diktatörlüğü devirmek için savaştı. Onların Libya'yı güvenli, demokratik ve müreffeh bir ülkeye dönüştürme çabalarını desteklemeye devam ediyoruz' ifadelerine yer verildi.

Toplantının katılımcılarının, bu konudaki gelişmelerle ilgili şekilde 60 gün arasında Madrid'de tekrar toplanma kararı aldığı da belirtildi.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

ETİKETLER: Libyaya , dış , müdahale , kabul , edilemez
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber