Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Güncel 18 Aralık 2014 - 11:33 Yorum: 0

Lice'de 2 uzman çavuşun kaçırılması

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 uzman çavuşun kaçırılmasıyla ilgili biri tutuklu 4 terör örgütü mensubu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı

Lice'de 2 uzman çavuşun kaçırılması

DİYARBAKIR (AA) - AZİZ ASLAN - Lice'de 2 uzman çavuşun kaçırılmasıyla ilgili biri tutuklu 4 terör örgütü mensubu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, 26 Nisan 2014'te PKK/KCK terör örgütü üyelerinin Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Birlik köyü yakınlarında yol kapatma eylemi yaparak araçları durdurdukları, yüzleri maskeli iki kişinin Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugayı 5 Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşlar Mehmet C. ile Hasan D'nin de bulunduğu otobüste kimlik kontrolü yaptıkları hatırlatıldı.

Örgüt üyelerinin Mehmet C. ile Hasan D'nin asker olduklarını anlamaları üzerine zorla otobüsten indirdikleri kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"Askerlerin üzerinde bulunan silah ve cep telefonları gasp edildi. Gözleri kapatılarak araçla ormanlık ve tepelik bir alana götürüldü. Bu sırada hakaret içerikli sözler söyleyerek askerler darp edildi. Askerler daha sonra Yiğit Bilgin Karakaş isimli örgüt üyesine teslim edildi. Bu örgüt üyesi askerleri 3 gün boyunca sığınakta alıkoydu. Daha sonra örgüt mensuplarının sorumlusu Selahattin Dilek, 3 örgüt üyesiyle askerleri alarak başka bir bölgede bulunan yer altındaki sığınakta 2 gün alıkoydu. Uzman çavuşlar, 1 Mayıs günü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e teslim edildi."

- Uzman çavuşlar teşhis etti

İddianamede, uzman çavuşların, kendilerini kaçıran örgüt üyelerini fotoğraflarından teşhis ettiği kaydedildi.

Uzman çavuşlar, ifadelerinde şunları anlattı:

"Yüzleri maskeli ve ellerinde molotofkokteyli bulunan bir grup bulundukları otobüsün yolunu kesti. 3 kişi bizi bizi zorla bir araca bindirip olay yerinden kaçırdı. Daha sonra bizi örgüt mensubu Yiğit Bilgin Karakaş'a teslim ettiler. Bu örgüt mensubunun üzerinde terörist kıyafeti, Kaleşnikof piyade tüfeği , 5 şarjör ve Rus yapımı el bombası bulunuyordu. Daha sonra Karakaş ve 3 örgüt üyesi ile birlikte örgüt lideri Selahattin Dilek'e teslim edildik. Dilek'in üzerinde de terörist kıyafeti, M16 Piyade tüfeği, 5 şarjör, tabanca ve 2 el bombası bulunuyordu. Şefik Körman ile İzzet Yiğit isimli örgüt üyelerininde üzerinde aynı malzemeler vardı."

- "Kobani'ye IŞİD ile çatışmaya gittim"

Tutuklu sanık Selahattin Dilek de savunmasında, yol kesme ve hürriyeti yoksun bırakma eylemine katılmadığını ileri sürdü.

Türkiye sınırından 3 ay önce Kobani'ye geçtiğini iddia eden Dilek, "Kobani'ye geçmeden önce Diyarbakır'da kırsal alanda bulunuyordum. Ben terör örgütü PKK'nın üyesi değilim. Kobani'ye IŞİD ile çatışmaya gittim. Çatışma sırasında ayağımdan ve göğsümden yaralandım. Tedavi amaçlı Suruç ilçesine getirildim. Örgüt mensubu olduğum öğrenilince Diyarbakır'a getirildim. Uzman çavuşların kaçırılması olayında bulunmadım. Bu nedenle suçsuzum" ifadelerini kullandı.

İddianamede, sanıklar Yiğit Bilgin Karakaş, Şefik Körman ve İzzet Yiğit'in örgütün dağ kadrosunda ve firari oldukları için yakalanamadıkları, haklarında Lice Sulh Ceza Mahkemesince yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Sanıkların "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 5'er yıl hapsi istendi.

Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber