Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Haziran 2016 - 10:53 Yorum: 0

Lice’de PKK’ya 27 Milyon 211 Bin TL’lik Darbe

Terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucu tarlalarına yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonda, piyasa değeri yaklaşık...

Lice’de PKK’ya 27 Milyon 211 Bin TL’lik Darbe

Terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucu tarlalarına yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 27 milyon 211 bin 900 TL olan 3 ton 49 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, terör örgütü PKK mensupları, sığınak, barınak ve depo alanları ile örgütün finans kaynağı yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, asker, polis ve korucuların katılımıyla 23 Haziran'da başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, 26 ve 27 Haziran tarihlerinde Bağlan, Çağdaş, Dibekköy, Ortaç, Yolçatı, Boyunlu, Varlık köyleri ve kırsalında arazi arama ve tarama faaliyeti icra edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Çalışmada, piyasa değeri yaklaşık 16 milyon 573 bin 500 TL olan 1 ton 305 kilogram toz esrar ve piyasa değeri yaklaşık 10 milyon 638 bin 400 TL olan 1 ton 744 kilogram kubar esrar ele geçirilmiştir. Ayrıca, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet tabanca, 10 adet muhtelif şarjör, 386 adet muhtelif fişek, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet el bombası, 2 adet gündüz görüş dürbünü, 1 adet tablet bilgisayar ve 1 adet elektronik terazi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen uyuşturucu madde, silah ve mühimmatlara el konulmuş olup, olay şüphelisi olarak tespit edilen 12 şahıs gözaltına alınmış, gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konulmuştur" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber