Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ağustos 2014 - 18:53 Yorum: 0

Lice'deki heykel gerginliği

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Lice’deki heykelin kaldırılmasını bahane eden grubun düzenlediği izinsiz yürüyüşte çıkan olayda 6 kişi yaralandı

Lice'deki heykel gerginliği

BİNGÖL (AA) -  Karlıova ilçesinde Lice’deki heykelin kaldırılmasını bahane eden grubun düzenlediği izinsiz yürüyüşte çıkan olayda 6 kişi yaralandı.

Karlıova'da Lice’deki heykelin kaldırılmasını protesto etmek amacıyla aralarında HDP İlçe Başkanı Halil Kalan'ın da bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından izinsiz yürüyüş düzenleyen gruptaki bazı kişiler, kepenk kapatma çağrısına uymadıkları gerekçesiyle iş yerlerine taş ve havaifişekle saldırdı. Esnafın da karşılık vermesiyle büyüyen olaya, çevrede önlem alan polis ve jandarma ekipleri biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

Olay sırasında yaralanan 6 kişi Karlıova Devlet Hastanesi'ne, buradaki ilk müdahalelerinin ardından ise Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Göstericilerin attığı motolofkokteylinin isabet ettiği bir polis aracı da kullanılamaz hale geldi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber